Bodø/Glimt neste stopp for Kvile

Etter bare seks måneder i Åsane setter Sigurd Kvile kurs for Bodø og spill for den regjerende seriemesteren.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.

Oppholdet på Myrdal ble kortere enn de fleste hadde sett for seg for den 21-årige midtstopperen. Kvile fikk aldri A-kamper på sine to år i Sarpsborg 08, og ble Åsane-spiller i september i fjor for å sette ny fart på karrieren.

Det lyktes han godt med. Spilleren var i aksjon i 14 kamper (syv som innbytter) i den oransje trøyen før en større klubb snappet ham opp.

Trener Morten Røssland ønsker lykke til:

- Ettersom vi er godt skodd på midtstopperplass var det mulig å slippe Sigurd allerede nå. Nå har vi i stedet hentet inn Ryan Doghman på venstrebacken, der vi ikke var fullt så godt besatt. Totalt sett svekker ikke dette troppen vår, tror Røssland.

Hadde to år igjen

Kvile hadde nesten to år igjen av kontrakten. Daglig leder Gorm Natlandsmyr innrømmer at det ga Åsane greie forhandlingskort.

- Avtalen med Glimt er på riktig nivå, og pengene vi mottar er god hjelp til å å komme oss igjennom 2021, som helt klart blir et nytt krevende år rent økonomisk, sier han.

- Totalt sett har vi solgt flere spillere enn vi ønsket i dette overgangsvinduet, men samtidig har vi lyktes godt med å erstatte de. Salg av unge spillere til større klubber er uansett en del av vår modell, påpeker den daglige lederen.

Åsane takker Sigurd Kvile for innsatsen i den oransje trøyen og ønsker ham lykke til i ny klubb.

Annonse fra Obos-ligaen: