Storscoreren er tilbake!

Geir André Herrem (33) er tilbake der han fikk sitt store gjennombrudd som fotballspiller.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Fredag formiddag gjennomførte jærbuen medisinsk test, og lørdag signerte han kontrakt med Åsane ut 2021-sesongen. Herrem erstatter Henrik Udahl, som nylig ble solgt til Vålerenga.

Geir André Herrem er et kjent navn for alle som har fulgt Åsane de siste årene. Etter overgangen fra Fyllingsdalen i 2015 spilte han tre sesonger på Myrdal. Det ble 36 mål på 68 kamper før trener Kjetil Knutsen klarte å lokke ham med seg til Bodø/Glimt før 2018-sesongen. Senere ble det også en sesong i svenske Kalmar.

Gjenforenes med gamle kjente

Nå gleder han seg til å gjøre comeback i Åsane-trøyen:

- Jeg trivdes enormt godt her sist. Det var her karrieren skjøt fart, forteller angriperen etter at avtalen ble signert lørdag.

At tidligere lagkamerater som Eirik Østgaard, Stian Nygard, Martin Ueland, Joakim Hammersland, Senai Hagos, Eirik Wollen Steen og Sindre Austevoll fortsett er i klubben når han nå returnerer, gjør gleden enda større.

- Trivsel betyr mye, og i Åsane er det gøy å gå på trening, påpeker han.

Herrem merket seg den sterke 5. plassen i fjorårets sesong. Han er klar over at noen tror den kan bli tøff å forsvare. Samtidig er han optimistisk:

- Vi har mer erfaring nå, og vi har gode muligheter til å bli et enda bedre lag enn i fjor. Jobben må gjøres på feltet. Så vet vi selvsagt at de andre lagene kjenner oss bedre nå, legger han til.

Stallen ser sterk ut

Trener Morten Røssland gleder seg over å ha signert en spiller som kjenner Åsane, som har hjertet i klubben og egenskaper som vil gjøre laget enda skarpere fremover på banen.

- Geir André har trent med oss i flere uker og vi ser at han fortsatt har de egenskapene som begeistret publikum på Myrdal i flere sesonger. Når han er form er han en klassespiss og en spiller alle forsvar i OBOS-ligaen vil slite med, mener treneren.

Geir Herrem gammelt bilde
GJENFORENING: Når Geir Herrem kommer tilbake til Åsane er han nok en gang lagkamerat med Joakim Hammersland, Senai Hagos og Stian Nygard.

Han påpeker at spillerstallen begynner å se bra ut:

- Vi ønsker oss en spiller i posisjonen til Kristoffer Valsvik. Får vi det er det aller meste på plass, sier Røssland.

Tidligere i vinter har Åsane signert Emil Kalsaas (Brann), Bjarte Haugsdal (Øygarden) og Erlend Hellevik Larsen (Øygarden)

FAKTA

  • Geir André Herrem

  • Født: 28.01 1988

  • Høyde: 187 cm

  • Vekt: 82 kg

  • Posisjon: Angriper

  • Kamper for Åsane: 68

  • Mål for Åsane: 36

  • Tidligere klubber: Bryne, Ålgård, Babelsberg, Flora Tallin, Vidar, FK Fyllingsdalen, Bodø/Glimt, Kalmar

  • Kontrakt: Ut 2021

Annonse fra Obos-ligaen: