Kommer tilbake til Åsane

Midtbanespilleren Tomas Kristoffersen (27) vender tilbake til Åsane to sesonger etter at han forlot klubben.

27-åringen startet 27 seriekamper da han spilte for Åsane i 2018-sesongen. Deretter ble det spill for Tromsdalen, før han ikledde seg Sogndal-trøyen høsten 2019. Nå forlater han saftbygden.

Kristoffersen gjennomførte medisinsk test i Bergen i formiddag. Deretter signerte han en avtale frem til sommeren 2022 før han stakk direkte på Åsane-trening.

Spilleren gleder seg over å være tilbake blant martyrene på Myrdal.

- Jeg trivdes utrolig godt i Åsane den sesongen jeg spilte her, og da muligheten for å komme tilbake bød seg var det noe jeg virkelig ønsket, forteller han.

Fem nye spillere

Spilleren opplever Åsane anno 2021 som en nesten ny klubb:

- Både fotballen laget spiller og den profesjonaliseringen og anleggsutviklingen som pågår gjør det enda mer spennende å være Åsane-spiller enn sist jeg var i klubben. Jeg ser virkelig frem til å bidra her igjen, fortsetter han.

Tilfeldigheter gjør at Kristoffersen kan bli erstatter for Kristoffer Valsvik, en spiller som nettopp har byttet klubb motsatt vei. Det har han ingenting imot. Trener Morten Røssland ser for seg at det fort kan skje.

Om serien hadde startet i dag, så hadde jeg vært rolig

— Morten Røssland

- Vi har flere gode spillere på sentral midtbane, men Tomas er neppe kommet hit for å sitte på benken, og vi ser for oss at konkurransen om plassene blir ytterligere skjerpet nå, sier treneren.

I Kristoffersen får han en spiller som kan levere en del målpoeng. Forrige gang han var i Åsane noterte han seg for fire mål og fem målgivende i ligaen fordelt på 27 kamper, alle fra start. Siden den gang har han spilt 52 OBOS-ligakamper, scoret fire mål og levert 16 assist.

Nå begynner Røssland å bli veldig komfortabel med 2021-stallen:

- Vi har fått inn fem nye spillere. Om serien hadde startet i dag, så hadde jeg vært rolig. Så får tiden vise om det blir noen flere endringer før OBOS-ligaen starter, sier han.

FAKTA

  • Tomas Kristoffersen

  • Født: 6. juli 1993

  • Høyde: 178 cm

  • Vekt: 73 kg

  • Posisjon: Midtbane

  • Kamper for Åsane: 30 (27 serie, 1 cup, 2 kvalik)

  • Mål for Åsane: 4

  • Tidligere klubber: Krokelvdalen IL, Tromsdalen, Sandnes Ulf, Sogndal

  • Kontrakt med Åsane: Sommeren 2022

Annonse fra Obos-ligaen: