Hellevik Larsen blir Åsane-spiller

Erlend Hellevik Larsen (25) forlater Øygarden FK for å fortsette karrieren i Åsane. 

Hellevik Larsen er et kjent navn i lokalfotballen og i OBOS-ligaen. Etter spill for Sotra debuterte han for A-laget til Nest-Sotra våren 2015, tilfeldigvis i en cupkamp mot Åsane. Der har han vært siden, og i fjor spilte han 28 kamper i nedrykkssesongen til det som nå heter Øygarden FK.

Totalt ble det 122 kamper for Nest-Sotra/Øygarden. Der var han lagkamerat med Bjarte Haugsdal, en annen spiller som også har valgt Åsane fremfor Øygarden denne vinteren.

Spilleren gleder seg til å bli en del av Åsane-familien:

- Den fotballen Åsane spiller vil passe meg godt. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang, bli kjent med nye lagkamerater og ikke minst til Åsane flytter inn på ny arena. Det er mye spennende som skjer i klubben, sier 25-åringen. 

Avtalen strekker seg i første omgang frem til sommeren 2022. 

Tre lokale forsterkninger

Åsane-trener Morten Røssland sier følgende om nysigneringen:

- Erlend er en spiller vi kjenner svært godt siden Åsane og Nest-Sotra/Øygarden har møttes en rekke ganger. Han er god, og han kan bli enda bedre. Vi gleder oss til å få ham i gang, sier treneren.

Hellevik Larsen har allerede kommet i gang med trening i sin nye klubb. I likhet med Bjarte Haugsdal ser Hellevik Larsen for seg at han kan bli aktuell i flere roller.

- Jeg kan spille høyreback. Jeg kan også være stopper. Har også spilt litt på venstreback og faktisk som kant også, forteller han.

Morten Røssland er ikke ferdighandlet for vinteren, men godt fornøyd med de som er kommet inn:

- Med Bjarte Haugsdal, Emil Kalsaas og Erlend Hellevik Larsen inn i gruppen har et par viktige brikker falt på plass. Alle tre er lokale, det passer godt til vår bergensprofil, påpeker treneren.

FAKTA

  • Erlend Hellevik Larsen

  • Født: 09.12 1995

  • Fra: Sotra.

  • Posisjon: Back, midtstopper.

  • Høyde: 183 cm.

  • Vekt: 75 kg.

  • Tidligere klubber: Nest-Sotra/Øygarden FK (122 kamper), Sotra (18 kamper).

  • Kontrakt: Til sommeren 2022. 

Annonse fra Obos-ligaen: