Signerer back fra rival i OBOS-ligaen

Ryan Doghman (23) forlater OBOS-rival Raufoss for å bli Åsane spiller.

23-åringen er først og fremst venstre back, men har også erfaring som kantspiller. Han er allerede på plass i Bergen, har gjennomført medisinsk test og stilte på sin første Åsane-trening mandag ettermiddag.

Spilleren var på utgående kontrakt i Raufoss etter 2020-sesongen, takket nei til forlengelse og har blant annet vært på treningsopphold i eliteserieklubben Kristiansund nylig. Etter å ha vurdert ulike muligheter har spilleren landet på at utviklingsmiljøet i Åsane vil være det beste for hans videre karriere.

Nå gleder han seg til å bli kjent med sin nye klubb:

- Jeg hadde en god samtale med Morten Røssland og ble veldig interessert. Måten laget spiller på vil passe meg godt, sier nykommeren om hvorfor valget falt på Åsane.

Ryan er fra Østensjø i Oslo med foreldre fra Libanon. Han har tidligere spilt for Oppsal, før det ble spill i PostNord-ligaen og OBOS-ligaen for Raufoss i flere sesonger.

Spilte kvalik mot Åsane

Doghman sin aller siste kamp for Raufoss ble faktisk eliteseriekvaliken mot nettopp Åsane i desember i fjor. Totalt spilte han 55 kamper for Raufoss i OBOS-ligaen og noterte seg for syv mål og seks målgivende.

Med Doghman på plass mener trener Morten Røssland at Åsane-troppen ser veldig god og balansert ut.

- Ryan Doghman er bare 23 år, men allerede en svært erfaren OBOS-spiller.  Han legger gode innlegg, er presis med begge beina og gjør som oftest veldig kloke valg i spillet sitt. Han er rask og hardtarbeidende.

- Om vi lykkes med å utvikle ham videre tror jeg større klubber raskt vil vise interesse, spår Røssland.

Doghman er Åsanes sjette spillersignering i vinter. Tidligere har Bjarte Haugsdal (Øygarden), Erlend Hellevik Larsen (Øygarden), Emil Kalsaas (Brann), Tomas Kristoffersen (Sogndal) og Geir André Herrem (Kalmar) takket ja til Åsane-spill.

- Vi ser solide ut. Vi har riktignok mange nye spillere, så det vil kanskje svinge litt, men vi er veldig fornøyd med troppen slik den ser ut nå, påpeker Røssland.

FAKTA

  • Ryan Doghman

  • Født: 14. juni 1997

  • Nasjonalitet: Norsk

  • Posisjon: Venstre back, venstre kant, høyre kant

  • Tidligere klubber: Oppsal Fotball, Raufoss IL

  • Kontrakt med Åsane: Ut 2022.  

Annonse fra Obos-ligaen: