Haugsdal har skrevet to kontrakter med Åsane!

Bjarte Haugsdal har signert for Åsane. Ikke én kontrakt, men to.

Nå blir han både A-lagsspiller og toppspillerutvikler i klubben.

Haugsdal er en svært erfaren spiller med nærmere 300 kamper i de to øverste divisjonene i norsk fotball. Men han er fortsatt bare 30 år gammel, og svært motivert for å hjelpe Åsanes A-lag til å ta nye steg.

Samtidig skal osingen bidra til at unge spillere i Åsane klarer å utvikle seg til å bli like gode som han selv. I rollen som toppspillerutvikler vil klubbens fremste unge talenter jobbe ukentlig med den erfarne og allsidige spilleren på treningsfeltet.

Han gleder seg enormt:

- Rollen som Åsane har tilbudt meg gir meg anledning til å spille noen år til på høyt nivå. Samtidig kommer jeg  i gang med både trenerjobb og trenerutdanning. Dette blir vanvittig spennende, sier 30-åringen.

Lang karriere

Det er elleve år siden en ung Bjarte Haugsdal debuterte for Branns A-lag i eliteseriekamp mot Rosenborg på Brann Stadion. Totalt ble det 21 Brann-kamper på osingen før turen gikk til Stabæk der han spilte 52 A-kamper.

Etter den tid har Haugsdal vært en svært sentral spiller hos Nest-Sotra, helt frem til 2020-sesongen da laget spilte sin første sesong som Øygarden FK med Haugsdal som kaptein og bærebjelke.

Det stanset på hele 198 kamper på Ågotnes, noe som gjør 30-åringen til en av bergensfotballens mest erfarne spillere. Han nærmer seg 300 kamper i de to øverste divisjonene i norsk fotball.

Åsane profesjonaliserer seg

For Åsane er ansettelsen av Haugsdal er ledd i en profesjonalisering som har pågått de to siste årene. Han skal jobbe for at klubben utvikler nye, unge spillere til eget A-lag - og gjerne videre derfra også.

Daglig leder Gorm Natlandsmyr tror Haugsdal er perfekt for Åsane:

- Jeg har kjent Bjarte siden har var tenåring i Brann. Han er hel ved, en person som gjør ting skikkelig. Å få han inn i utviklingsavdelingen sammen med Hiep Tran, Håvard Lilletvedt og alle de andre dyktige trenerne våre gir oss et enormt løft, tror den daglige lederen.

A-lagstrener Morten Røssland har ønsket seg den erfarne Øygarden-profilen i lang tid. Han er glad kontrakten er signert slik at Haugsdal kan ikle seg den oransje trøyen. Avtalen er foreløpig toårig.

- Bjarte blir viktig på banen, der han kan spille i de fleste posisjoner. Han blir også viktig i garderoben og i gruppen for øvrig. Her vil både de yngre og de litt eldre få et forbilde, og en som garantert kommer til å dele av erfaringen sin, mener Røssland.

FAKTA

  • Bjarte Haugsdal

  • Født: 9.3 1990

  • Høyde: 183 cm

  • Vekt: 76 kg

  • Posisjon: Forsvar, midtbane, angrep

  • Tidligere klubber: Os, Brann, Løv-Ham, Stabæk, Nest-Sotra, Øygarden.

  • Kontrakt med Åsane: Ut 2022.

Annonse fra Obos-ligaen: