Fra lån til permanent overgang for Kalsaas

Høyrebacken Emil Kalsaas går fra Brann til Åsane. 20-åringen har skrevet toårskontrakt.

Foto: Hordalandsfotball.

Spilleren ble tatt opp i A-stallen til Brann rett før seriestart i 2019 og spilte én serie- og én cupkamp i debutåret. For å sikre talentet spilletid på høyest mulig nivå ble han utlånt til Åsane i 2020, der han fikk drøyt 1000 spilleminutter fordelt på 26 OBOS-kamper.

Kalsaas fikk tilbud om å forlenge med Brann, men tror selv at det beste for den videre karrieren er spill for Åsane. Det er trener Morten Røssland enig i:

- Selv om Emil har hatt utfordringer med skader flere sesonger, er det ingen tvil om potensialet. I fjor så vi nivået hans i perioder, og nå er målet å skape stabile prestasjoner på høyt nivå over tid, forteller treneren.

Den medisinske testen som ble gjennomført denne uken avdekket dessuten at spillerens fysiske tilstand er bedre enn på lenge.

En inn - en annen ut

Kalsaas er bergenser og har fortid i FK Fyllingsdalen. Han ble på et tidspunkt rangert som Hordalands største fotballtalent av Bergens Tidende. Han har spilt hele 29 landskamper for aldersbestemte norske landslag, fra G16- til G19-landslaget.

20-åringen er den tredje spilleren som er blitt presentert med ny Åsane-kontrakt denne uken. I likhet med Simen Lassen og Senai Hagos har spilleren signert ut 2022-sesongen.

En som ikke blir å se i den oransje trøyen kommende sesong, er Magnus Bruun-Hanssen. Han var på utlån til Sotra i fjor, men skal spilles for PostNord-klubben Hødd de neste sesongene.

Morten Røssland ønsker spilleren lykke til:

- Vi er takknemlige for innsatsen Magnus har lagt ned i Åsane. Han oppnådde 66 A-kamper og bidro godt i flere roller, ikke minst da opprykket ble sikret i 2019-sesongen. Vi ønsker lykke til i Hødd.

Sesongkortsalget pågår, nå kan du bli en av 200 personer som får adgangstegn på Åsanes nye stadion som åpner til seriestart. Det koster 1750,- for voksne, 1000,- for honnør/student og 500,- for barn.

KJØP NÅ

Annonse fra Obos-ligaen: