Ueland er årets Åsane-kaptein

Etter 295 A-kamper mangler han i hvert fall ikke rutine. Martin Ueland ble et naturlig kapteinsvalg i år også.

Foto: Ann-Kristin Røsbø.

29-åringen har vært med på en sammenhengende opptur i Åsane siden han ble kaptein før 2019-sesongen, og historien strekker seg selvsagt mange flere år tilbake i tid. Han er den spilleren mest flest kamper for klubben gjennom tidene, og bare fem kamper unna det enorme tallet 300.

Se listen over spillere med flest kamper for Åsane

Søndag kan Martin Ueland oppleve noe han ikke har opplevd før: Med seier i 4. rundekampen mot Sarpsborg 08 blir det kvartfinale for Åsane - for første gang i klubbens historie.

Stolt av å være kaptein

Veteranen synes ikke det er noen selvfølge at han bærer kapteinsbindet, eller at han starter kamper. Men han er stolt over vervet:

- Det betyr mye. Det er stort å være kaptein for så mange gode og ambisiøse spillere. Åsane har alltid vært min klubb, og jeg er oppvokst med å se alle hjemmekampene. Det gjør det ekstra stas, forteller forsvarsspilleren.

Etter opprykket i 2019, 5. plass året etter og 7. plass i fjor er Ueland optimistisk. Han tror oppturen fortsetter.

- Det ser veldig lovende ut. Vi har fått inn gode forsterkninger. Med enda et år til på baken med en krevende spillestil kan gjøre sesongen veldig spennende i år, mener han.

Spillere ut og inn

Siden i fjor er det mange nye ansikter på treningene. Mark Jensen, Håvard Foldnes, Joakim Hammersland, Jonas Fredriksen og Geir André Herrem er borte. Inn er kommet Idar Nordby Lysgård, Mats Thornes, Kristoffer Nesse Stephensen, Erling Myklebust og Morten Gamst Pedersen. I tillegg er unggutten Henrik Gjerde Ødemark tatt opp i A-stallen.

- Vi har fått inn veldig fine typer som jeg er helt sikker på at Åsane-publikumet vil få stor glede av å følge i årets sesong. 

Ueland er fem kamper unna 300. Han innrømmer at han ønsker å passere milepælen så fort som mulig.

- Jeg har jo spilt 295 kamper, så jeg blir skuffet om det ikke skjer i vår, smiler han.

Både Martin Ueland og resten av Åsane-troppen håper å se DERE på tribunen mot Sarpsborg 08 på søndag klokken 17.00. Alle med sesongkort har kampen inkludert. Vi oppfordrer alle andre til å kjøpe billetter på forhånd.

KJØP BILLETTER

Annonse fra Obos-ligaen: