Morten Gamst Pedersen har signert for Åsane

Åsane har signert en ettårig avtale med den tidligere landslags- og Premier League-spilleren Morten Gamst Pedersen (40).

Foto: Åsane Fotball.

Spilleren gjennomførte medisinsk test i Bergen i formiddag, stiller på sin første trening i morgen og vil være spilleklar for Åsane til søndagens 4. rundekamp i NM mot Sarpsborg 08.

KJØP BILLETTER

Gamst har vært et kjent navn for det norske fotballpublikumet i mange år. CV-en er kolossalt imponerende med 259 kamper i Premier League for Blackburn Rovers som manifestasjon på en stor karriere. Han har også 196 kamper i Eliteserien i Norge og hele 83 A-landskamper Norge.

De to siste sesongene har han spilt for Alta, i PostNord-ligaen, der man stadig har sett bevis på at Norges beste venstrefot fortsatt treffer der den skal. 19 mål på 41 kamper er imponerende.

Slik tenker Åsane

Med signeringen av en spiller som verken er ung, lokal eller har videresalgspotensial, bryter Åsane med sin egen misjon om å utvikle lokalt talent til et høyere nivå.

Sportssjef Kåre Ingebrigtsen er forberedt på at noen kommer til å utfordre klubben på dette:

- Vi har to tanker i hodet samtidig når vi gjør dette. Den ene er kortsiktig og den andre er langsiktig, begynner Ingebrigtsen før han forklarer begge deler:

- Åsane skal inn i en beintøff OBOS-liga denne sesongen. For oss blir det avgjørende å få komponert en god nok tropp og et slagkraftig lag til å gjøre en god sesong. Gamsten er ingen ungdom, men en spiller på godt nivå som vil gjøre oss sterkere.

- Han er en av de mest seriøse fotballspillerne jeg har møtt, en kar som trener hardt og tar ekstremt godt vare på kroppen sin. Og han spiller i en posisjon der vi ønsket å forsterke oss, forklarer sportssjefen.

Vurdert mot klubbens definerte mål om å satse på de unge og lokale er Kåre Ingebrigtsen krystallklar på at Morten Gamst Pedersen skal bidra til dette også.

- Her får vi inn en referansespiller, en som har oppnådd alt det våre unggutter drømmer om, og mer til. Både A-lagsspillerne våre, trenerne på A-laget og i utviklingsavdelingen vil få glede og nytte av at en slik kapasitet blir en del av vår klubb. Tenk på alt han kan om hvordan man må trene, spille, leve og tenke for å bli virkelig god.

Læremester for de unge

Ingebrigtsen bruker et eksempel:

- Se for deg en ung spiller som Mats Thornes (20), eller Henrik Ødemark (19). De kan lære kolossalt mye av å spille og trene med en så erfaren spiller. Gamsten kommer til å dele av sin enorme erfaring for at våre beste ungdommer skal klare å ta det neste steget. Hans fremtreden på feltet og i garderoben vil være positiv for alle og gi ambisiøse, men uferdige, spillere nødvendige referanser, påpeker sportssjefen.

Morten Gamst Pedersen er ingen dyr forsterkning. Hans spill for Åsane er i sin helhet finansiert eksternt og påvirker ikke klubbens økonomi negativt.

- Morten kommer hit for å spille fotball på høyest mulig nivå. Det er motivasjonen hans, sier Åsanes sportssjef.

Gamsten sin Åsane-debut kommer sannsynligvis allerede førstkommende søndag når de oransje tar imot Sarpsborg 08 på Åsane Arena klokken 17.00. Billettsalget pågår, og vi håper vårt publikum har lyst å få med seg begivenheten.

KJØP BILLETTER

FAKTA

  • Morten Gamst Pedersen

  • Født: 8. september 1981

  • Fra: Vadsø

  • Høyde: 185 cm

  • Posisjon: Midtbane, ving

  • Tidligere klubber: Alta, Tromsø, Karabukspor (Tyrkia), Rosenborg, Blackburn Rovers (England), Norild, Polarstjernen.

  • A-landskamper: 83 (17 mål)

  • Kontrakt med Åsane: Ut 2022

Annonse fra Obos-ligaen: