Henrik Gjerde Ødemark (19) har signert proffkontrakt

Henrik Gjerde Ødemark har signert sin første proffkontrakt og blir permanent medlem av A-stallen.

Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball.no.

19-åringen med fortid i Loddefjord og Brann kom til Åsane i fjor, først i U-stallen, men etter hvert trente han regelmessig med A-troppen. Han sto på den såkalte B-listen og fikk tre innhopp i OBOS-ligaen pluss to kamper i cupen i 2021.

Spilleren tok store steg, og sportssjef Kåre Ingebrigtsen synes det er på sin plass å belønne 19-åringen med sin første proffkontrakt og plass i A-stallen.

- Henrik viser god vilje til å jobbe med sin egen utvikling. Som spiller har han spennende kvaliteter, og vi ser frem til å jobbe sammen for å ta de neste stegene. Jeg tror Henrik kan få en del spilletid allerede i år, sier sportssjefen.

Avtalen som nå er signert gjelder ut 2024. Ødemark er kantspiller.

Fokus på egen utvikling 

19-åringen legger ikke skjul på at proffkontrakt og A-lagsspill var et soleklart mål da han valgte å forlate Brann til fordel for Åsane.

- Ja, dette har vært et mål for meg og det jeg har jobbet for. Jeg kom hit fordi jeg mente Åsane var best for min videre utvikling. Blant annet fordi jeg hadde godt av å trene med et voksent lag, påpeker han.

Selv om nivået i OBOS-ligaen kan bli historisk høyt i 2022, ser Henrik for seg at han vil få muligheter.

- Tror jeg har gode muligheter for å få spille mer enn i fjor. Det viktigste blir å utvikle ferdighetene mine, sier han.

- Hvilke ferdigheter er du mest opptatt av å utvikle?

- Jeg har fokusert mye på å utfordre en mot en, dra meg forbi backen og skape sjanser, forteller kantspilleren.

Møter Sarpsborg 08 på søndag

Første anledning til å se Henrik og resten av Åsane-laget i aksjon i årets sesong er allerede førstkommende søndag klokken 17.00. Da er Sarpsborg 08 motstander i 4. runde i cupen.

Billettsalget pågår, så hiv deg rundt og støtt de oransje fra tribuneplass på Åsane Arena. 

KJØP BILLETTER

Annonse fra Obos-ligaen: