Henter midtbanespiller fra Øygarden

Øygardens beste spiller og fremste salgsobjekt er klar for Åsane. Mats Selmer Thornes har signert treårskontrakt.

Foto: Åsane Fotball

19-åringen er sentral midtbanespiller. 

Unggutten spilte seniorfotball for stavangerklubben Vidar i ung alder. Før 2021-sesongen dro han til Øygarden, der han var svært sentral og spilte 26 kamper i debutsesongen. Nå beveger han seg et hakk opp i divisjonssystemet for å spille i OBOS-ligaen.

Sportssjef Kåre Ingebrigtsen beskriver Thornes som en spiller med stor potensial, litt ulik de midtbanespillerne klubben allerede har. 

- Mats er en moderne fotballspiller som skaper ubalanse. Han har gode ferdigheter, er direkte i spillestilen og flink til å true målet.

- Når vi bygger spillerstall er det viktig å få inn typer som har potensiale til å utvikle seg til høyere nivå. Mats har egenskaper som er verdifulle i toppfotballen, og vi tror han kommer til å ta de neste stegene sammen med oss i Åsane, forteller han.

Thornes var under kontrakt med Øygarden da Åsane henvendte seg før jul. Overgangen lot seg ordne med økonomisk hjelp fra en av klubbens støttespillere, tilsvarende som da Erling Flotve Myklebust ble hentet fra Vard sist uke.

Thornes er glad det løste seg:

- Jeg tror Åsane og jeg blir en fin match. Dette føles som et riktig tidspunkt å ta et steg opp, så da klubben kom på banen var jeg ikke i tvil, sier 19-åringen.

Han planlegger å markere seg umidelbart:

- Målet er å kjempe om en plass i startelleveren helt fra begynnelsen av. Årets sesong ble spennende, den begynner med cupkampen mot Sarpsborg 08, og så har vi Brann borte allerede i andre serierunde, minner han om.

Har signert tre forsterkninger

Kåre Ingebrigtsen er tilfreds med første del av overgangsvinduet:

- Med Idar Lysgård (keeper), Erling Myklebust (spiss) og Mats Thornes (midtbane) på plass har vi fått inn gode kvalitet i alle lagdelene. Vi ser for oss at vi prøver å hente to-tre spillere til dersom vi får til fornuftige løsninger, røper sportssjefen.

Tilsvarende tror han at flere av fjorårets spillere kommer til å forlate Åsane i vinter: 

- Jeg ser for meg at noen av dem som har lengst vei inn på laget vil søke til andre klubber. Der skal vi være løsningsorienterte, påpeker Ingebrigtsen. 

FAKTA

Mats Selmer Thornes
Født: 25. august 2002.
Sted: Grannes (Sola).
Posisjon: Midtbane.
Høyde: 180 cm.
Tidligere klubber: Øygarden, Vidar.
Kontrakt: Ut 2024.

Salget av sesongkort til 2022-sesongen pågår. Vi har gode seter og gode priser

KJØP HER

Annonse fra Obos-ligaen: