Henter keeper med eliteserie-erfaring

Han voktet målet for Mjøndalen i Eliteserien i høst. Nå blir Idar Nordby Lysgård Åsane-keeper.

Foto: Åsane Fotball

I formiddag gjennomførte 27-åringen medisinsk test i Bergen. Kontrakten er signert, ut 2023, og målvakten er klar til å bli en del av troppen når spillerne samles til første trening på nyåret.

Keeperen er Kåre Ingebrigtsens første signering som sportssjef, og signeringen får trener Morten Røssland til å smile bredt.

- Det er svært gledelig at en keeper på et så høyt nivå, og i helt rett alder, signerer for Åsane. Dette vil forsterke oss, sier Røssland.

11 A-kamper i 2021

Nordby Lysgård er også glad for at klubbvalget et tatt. Han har merket seg Åsane sin fremgang de siste årene, sett at klubben har fått nytt anlegg og er ambisiøse. 

- Jeg tror dette er et godt klubbvalg og gleder med enormt til å komme i gang. Måten Åsane spiller på vil passe meg godt, og jeg tror jeg kan utvikle meg videre her, forteller den nye målvakten etter å ha fullført den medisinske testen og deretter besøkt Åsane Arena for første gang.

27-åringen er fra Eina på Toten, men spilte ti sesonger for Skeid i Oslo der han var både dyktig og populær. Alle ønsket ham lykke til da han fikk sjansen i eliteserieklubben Mjøndalen.

Debuten i landets øverste serie kom borte mot Tromsø i oktober. Muligheten kom etter at keeper kollega Sosha Makani hadde sluppet inn syv mål mot FK Haugesund uken før. Deretter beholdt han plassen ut sesongen og gjorde sine saker bra.

Nå er han altså klar for Åsane.

FAKTA

Idar Nordby Lysgård
Født: 25.9 1994. 
Høyde: 191 cm.
Posisjon: Keeper.
Tidligere klubber: Mjøndalen (11 kamper), Skeid (181 kamper), Raufoss, Ihle-FK Vestre.
Kontrakt med Åsane: Ut 2023.

Annonse fra Obos-ligaen: