Sikret seg spiss med enorm scoringsstatistikk

Erling Flotve Myklebust er klar for Åsane. 25-åringen har bøttet inn mål i sine tidligere klubber.

Foto: Åsane Fotball

Etter 58 mål på 103 A-kamper for Vard Haugesund føler Myklebust seg klar for et høyere nivå enn PostNord-ligaen. At valget falt på Åsane, er ikke tilfeldig. Flotve Myklebust ville til en klubb med utviklingsmuligheter.

- Da Åsane kom på banen tenkte jeg at det kunne være riktig for meg. Dette er en sunn klubb, forteller 25-åringen.

Han har merket seg av laget har en spillestil der de er flinke til å holde ballen i laget og skaper mye sjanser. 

- Jeg er en typisk bakromsspiss som liker å rive og slåss med stopperne. Jeg er kanskje ikke så vant til å bidra mye defensivt, for jeg liker best å være inne i boksen, forteller han.

Myklebust påpeker at Åsane har kjempet om kvalik til Eliteserien med langt dårligere ressurser enn konkurrentene. Han har også merket seg det fantastiske anlegget som gir spillerne gode rammer for utvikling.

Forsøkte seg i Eliteserien

Selv om overgangen fra Vard Haugesund til Åsane er et steg opp, er norsk toppfotball ikke helt ukjent for 25-åringen fra Sevland. Han fikk syv kamper i Eliteserien i 2015. Det ble også 32 mål på 33 kamper for Haugesund 2 i perioden hos eliteserieklubben. Nok et bevis for den enorme målstatistikken.

Nå har han signert en treårskontrakt. Sportssjef Kåre Ingebrigtsen har troen:

- Erling er vant til å score mål. Han forsøkte seg i Eliteserien som tenåring, men måtte deretter ta et steg ned. Så har han hatt stor suksess i Vard og scoret enormt mange mål. 

- Nå skal vi hjelpe ham til å ta et nytt nivå. Dette er en ambisiøs spiller vi tror vil utvikle seg i et godt treningsmiljø hos oss. Jeg blir ikke overrasket dersom han scorer mye i OBOS-ligaen. Kanskje tar han det neste nivået også, sier sportssjefen.

Myklebust er Åsane sin andre signering i vinter. Fra før er Mjøndalen-keeper Idar Lysgård klar, også han en spiller med erfaring fra Eliteserien. 

FAKTA

Erling Flotve Myklebust
Født: 28. mai 1996   
Fra: Sevland
Posisjon: Angriper
Tidligere klubber: Åkra, FK Haugesund, Stord (lån), Vard, 07 Vestur (Færøyene).
Kontrakt: Ut 2024

Frister det å se laget med de nye spillerne i aksjon? Nå selges det sesongkort til den spennende 2022-sesongen.

KJØP NÅ

Annonse fra Obos-ligaen: