Før kampen: - Vi er skarpskodd

Søndag venter Bryne på bortebane. I generalprøven spilte lagene uavgjort 2-2. Håkon Sjåtil (bildet) fikk sitt første Åsane mål i det oppgjøret. Nå handler alt om å skaffe årets første seier i OBOS-ligaen for de oransje. - Vi er skarpskodd, sier Morten Røssland.

Lagene spilte mot hverandre på Stord rett før seriestart. Da ble det 2-2, etter at Bryne ledet 2-0 til pause.

Mame Mor Ndiaye og Håkon Sjåtil bidro til at det ble uavgjort på Trott sin hjemmearena på Stord.

Sjåtil fikk sitt første mål for Åsane i det oppgjøret. Vingbacken fikk selvtillit etter den scoringen. Les mer om det her.

Dette var også kampen da Emil Sildnes fikk sin debut for de oransje. Han kom inn etter sidebytte og var med å snu oppgjøret for Åsane.

FOKUS: Mame Mor Ndiaye har målformen inne. Her ser vi han i en duell mot Bryne i generalprøven. Åsane-spissen fant veien til mål i det oppgjøret. Han er sulten på mer mot laget fra Jæren!

I serien har det kun blitt fem poeng for Åsane. Fem uavgjorte kamper, men nå må vi sikre oss vår første seier. Åsane har hatt mye stang ut, men det eneste som hjelper nå er hardt arbeid og rett fokus.

Bryne skal få merke at de møter et lag som skal kjempe til det siste.

- Vi skal fighte hardt, sier Morten Røssland.

I midtuken spilte Åsane 3. runde i NM. Det ble 120 minutter i cupkampen mot KFUM Oslo på Ekebergsletta.

Åsane lå under med 0-2, men snudde kampen etter 60 minutter - og sikret ekstraomganger i cupthrilleren.

Det holdt ikke helt inn, men det viktigste er serien for de oransje.

Bryne på sin side har fått det tøft i det siste - og laget har falt nedover på tabellen. De har vunnet to kamper.

Det var i seriepremieren mot Kongsvinger på Jæren - og hjemme mot Mjøndalen 13. mai.

De står med to seire, fire uavgjorte og fem tap. Bryne har tre strake tap på rappen - og står nå med 10 poeng.

Åsane har fem poeng, men jakter altså på sin første seier i ligaen.

- Vi er giret, og det er kun tre poeng som gjelder for oss, forteller Morten Røssland.

DEBUTERTE MOT BRYNE: Rutinerte Emil Sildnes (t.v) debuterte for Åsane mot Bryne i april. Nå skal Sildnes og Stian Nygard kjempe for viktige poeng på Jæren.

De siste fem kampene mellom disse lagene har endt med to seire til Bryne, to uavgjorte kamper og en seier til Åsane.

I fjor tapte vi 2-1 på Jæren, og i 2021 ble det 1-1 mellom Bryne og Åsane, på naturgresset på Bryne Stadion.

- Vi tripper for å komme oss av gårde nå. Vi gleder oss og skal gjøre alt for at vi skal komme hjem med seier. Vi er skarpskodd, avslutter Røssland.

Det er bare å brette opp ermene. Nå skal vi ta Bryne.

Vi é Åsane - Vi står sammen - Vi skal kjempe!