Tjelmeland gir seg som assistenttrener

Assistenttrener Sindre Tjelmeland gir seg i Åsane for å bli hovedtrener i OBOS-ligaklubben Ull/Kisa.

Foto: Hordalandsfotball.

30-åringen har vært trener i Åsane på ulike nivåer i seks år. Når muligheten til å bli hovedtrener på nest øverste nivå i norsk fotball bød seg, klarte han ikke å si nei.

- Det er selvsagt vemodig å forlate en klubb jeg har blitt så glad i og som har vært mitt hjem siden 2014. Jeg har samarbeidet med så mange fine folk og tar med meg fantastiske minner, sier Tjelmeland om avskjeden.

Og fortsetter:

- Spesielt de to siste årene har vært en eneste opptur, og jeg må spesielt få takke Morten Røssland som har vært helt avgjørende for at jeg utviklet meg så mye at jeg får denne muligheten.

- Jeg har også jobbet med en fantastisk spillergruppe som jeg har lært mye av og har mange gode minner med, sier han om ønsker Åsane lykke til videre.

Treneren forstår valget

Trener Morten Røssland beklager at han må gi slipp på en person han setter stor pris på. Åsane mister en dyktig trener.

- Det blir vanskelig å erstatte personen Sindre. Han er en som bryr seg og som har satt spor etter seg i klubben, roser han.

Han forstår likevel at kollegaen ønsket å gripe denne muligheten:

- Sindre vil vokse på dette. Han ville sikkert angret om han lot sjansen gå fra seg. Vi ønsker lykke til, så får fremtiden vise om Sindre returnerer som A-lagstrener i Åsane senere. Vi har ikke brent noen broer, påpeker han.

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, forteller at Tjelmeland hadde ett år igjen av kontrakten da den ble terminert for å slippe ham til Ull/Kisa.

- I toppfotballen er det viktig å vite når man skal gi og når man skal ta. Vi ønsket å beholde Sindre her, men samtidig innså vi at det var liten vits å tviholde på ham ettersom han ønsket å ta den muligheten som bød seg, sier den daglige lederen.

Arbeidet med å erstatte Tjelmeland har startet:

- Åsane skal ha et sterkere trenerteam i 2021 enn i 2020. Det er målet, og vi har startet arbeidet med å få på plass de rette folkene. Vi er en attraktiv klubb med rått fokus på utvikle talenter og spille vår type fotball, sier Gorm Natlandsmyr.

Åsane ønsker Sindre Tjelmeland lykke til og takker for innsatsen!

Annonse fra Obos-ligaen: