Takk for ditt bidrag i 2021

Vi ønsker å takke alle som har bidratt til fremgang for Åsane i 2021.

Foto: Finn Arnesen.

Teksten er skrevet av Gorm Natlandsmyr, daglig leder i Åsane Fotball.

2021 er straks slutt, og det er naturlig å se litt tilbake på Åsane-året. Hva var oppgaven vi ble satt til å gjøre, og hvordan mener vi selv at vi løste den?

Våre medlemmer har, via årsmøtet, besluttet klubbens visjon. Den er på mange måter en bestilling til oss som er ansatt for å drifte og utvikle Åsane:

Med offensiv og attraktiv fotball fra lokale spillere skal Åsane Fotball etablere seg i toppen av norsk fotball. Dette skal vi oppnå via et sterkt lokalt engasjement, kvalitetstilbud til alle aldersgrupper og et fremragende utviklingstilbud.

Vi har i høst gjennomført en digital undersøkelse der vi spurte medlemmene i hvilken grad de opplever at vi lever opp til visjonen, samt sjekket av hvor godt de kjenner våre verdier. Svarene ga oss et godt bilde på hvordan medlemmene opplever Åsane, enten man er foreldre i barnefotballen, trenere eller spillere, og vi skal bruke undersøkelsen aktivt for å utvikle oss videre i takt med målsettingene.

Visjonen sier altså at vi skal spille offensiv og attraktiv fotball.

Spillestilen til A-laget er kanskje det mest synlige beviset på hvem Åsane er. Når vi ferdes rundt i fotball-Norge opplever vi at Åsane-fotballen omtales med begeistring. Vi har vår egen, definerte stil og er tro mot den. Den er utviklende, den har gitt resultatet i form at historiens to beste sesonger, i fjor og i år. Og den er attraktiv i den forstand at unge, ambisiøse spillere kommer til oss for å utvikle seg.

To av spillerne våre ble i løpet av året solgt til Bodø/Glimt, der de ble seriemestere i høst, og fjorårets toppscorer i Åsane scoret seks mål i Eliteserien for Vålerenga. 

  … med lokale spillere.

A-stallen besto i all hovedsak av lokale spillere. En tredel var hentet utenfra, og ikke sjelden besto startelleveren av åtte lokale i et år der vi ble nummer syv i OBOS-ligaen. Trenerteamet er også lokalt.

… og etablere oss i toppen av norsk fotball.

A-laget har aldri prestert bedre over to sesonger. 5. plassen i fjor og 7. plassen i år er de to beste tabellmessige prestasjonene i Åsanes 50-årige historie. I tillegg er vi videre til 4. runde i NM for andre gang i historien og får Sarpsborg 08 på besøk 13. mars. Da spiller vi om kvartfinaleplass.

Vi skal oppnå dette via et sterkt lokalt engasjement.

Visjonen om å dyrke det lokale engasjementet kan tolkes. Vi som jobber med dette til daglig har i år hatt fokus på å knytte bånd mellom bredden og toppen. OBOS Åpen Dag ble et godt eksempel på tiltak som bidrar til dette. Rundt 200 barn, pluss foresatte, koste seg på Åsane Arena sammen med A-lagsspillerne en regnfull høstkveld. Det ble et svært vellykket arrangement.

Etableringen av Familietribunen på A-kampene er et annet eksempel på vellykkede klubbtiltak som bygger opp under visjonen om et sterkt lokalt engasjement. Her har glade barn og ungdommer fra egen klubb og naboklubbene kost seg og skapt kjempestemning på høstens kamper i OBOS-ligaen.

Etableringen av fanzone ved kampslutt, flagg, autografkort, aktiviteter fra samarbeidspartnere og diverse konkurranser har også gjort det kjekkere å gå på kamp. Det er rørende å se hvordan de etablerte A-lagsspillerne har glødet i samspillet med barna på tribunen.

Så arrangerte vi Extra-dager, akademi på ettermiddagene på tvers av klubbene, seriehelg for de yngste, Tine Fotballskole og Trond Mohn Akademiet. Sistnevnte fikk enorm oppslutning fra hele bydelen. Vi takker Trond Mohn for at han sørger for at alle kan delta.

Se video fra OBOS Åpen Dag under. 

Videoen er produsert av Indot Films.


Videre skal ha et kvalitetstilbud til alle.

Det var en milepæl da vi sent i vår fikk på plass en egen breddefotballansvarlig i Åsane. For selv om vi fortsatt er helt avhengige av frivilligheten for å drifte klubben godt, var det nødvendig å få inn en som «holder i» alt som foregår og er en positiv pådriver som skaper engasjement.

Løsningen er tatt svært godt imot. Det samme er styremedlemmene som nå inngår i Barneutvalget og Ungdomsutvalget. Vi håper å komme til et punkt der alle opplever at vi er én klubb, uavhengig av alder, ambisjon og ferdighetsnivå.

Med en fagperson som breddefotballansvarlig setter vi oss i stand til å levere i henhold til forventningen om kvalitetstilbud til alle. Om ikke 100 prosent fra år 1, så litt etter litt, og da sammen med de engasjerte foreldrene og spillerne som ønsker seg gode rammebetingelser for å ha det kjekt på fotballbanen og oppleve trygghet og mestring.  

… og et fremragende utviklingstilbud.

Åsanes årsmøte har vedtatt at topp og bredde skal gå hånd i hånd. Det kan være krevende og skaper gnisninger innimellom. Vi forsøker å håndtere det etter beste evne, men må av og til minne om at det er medlemmene selv, altså dere, som ved årsmøtevedtak har besluttet at klubben skal organiseres slik.

Vi som jobber her har som oppgave å legge til rette for at noen skal lykkes i å nå et nasjonalt godt nivå, mens andre skal være tilfredse med fotballen som en viktig fritidssyssel.

Vi tok nye steg i 2021. Nasjonale serier for G14, G16 og G18 ga spillere og trenere gode referanser på hvor nivået ligger for dem som ønsker å bli toppspillere. Vi vant kamper med alle lagene våre, men ikke ofte. Det var uansett utviklende, og i tråd med klubbens ambisjon om å kunne tilby et fremragende utviklingstilbud. Kvartfinaleplassen i G16-NM var en sterk prestasjon der vi slo ut både Brann og Sogndal på veien.

Inn mot 2022 har vi synliggjort en ambisjon om å ta ytterligere steg. Vi merker at ungdom som ønsker å trene mye med kyndige veiledere trekkes mot Åsane, og at vårt arbeid med Akademiklassifiseringen til Norsk Toppfotball har gjort oss mer systematiske. Planverket begynner å bli bra, og nå settes planene ut i livet.   

Sentralt i oppsummeringen av 2021 ligger etableringen av Åsane Arena, vår nye stadion med 3300 sitteplasser. Selve banen er topp moderne, og vi har også fått store arealer til garderober, møterom, kafé, kontorer og treningsrom. For en gave! Igjen, takk til Trond Mohn for rausheten.

Jeg ønsker å takke alle som bidro til å gjøre 2021 til et utviklende Åsane-år. Der vil jeg spesielt nevne Tertnes Holding, som viste klubben en enorm tillit ved å signere en femårsavtale som generalpartner på høsten.

Teksten fortsetter under bildet av Jan Olav Jørgensen fra Tertnes Holding og Åsanes styreleder Jostein Hatlebrekke.

Jan Olav Jørgensen Jostein Hatlebrekke.jpg

Midt i en pandemi og et byggeår klarte vi å ta nye steg på alle områder. Det er lett å lage en liste over alt vi ikke klarte, lett å se hvor vi ikke er gode nok, men jeg håper medlemmene opplevde at vi viste vilje og evne til å gjøre gode prioriteringer til det beste for spillere, ledere, trenere, samarbeidspartnere og andre som bryr seg om klubben. Der må vi ikke glemme vårt stadig økende antall supportere som åpenbart setter pris på det Åsane Arena - og spillerne våre - har å by på.

Takk for i år - vi sees i 2022!  

#viéåsane

Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball.
FANT HVERANDRE: A-lagsspillerne, her representert ved Mark Jensen, fikk solid støtte fra Familietribunen (Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball.no).

 

Annonse fra Obos-ligaen: