Her jubler gjengen for Joel

Spillergruppen til Åsane feiret seieren og comebacket til Joel Mvuka i garderoben etter kampen.


Se videoen over. Der blir Joel Mvuka hyllet av lagkameratene etter hans rørende comeback.

2020-historien om Joel Mvuka er spesiell, og først da han var tilbake på banen for Åsane i ettermiddag ble det riktig anledning til å fortelle hva som egentlig har skjedd med den svært talentfulle 17-åringen.

Joel har siden i vår vært til utredning for det som så ut til å være en karrieretruende hjertefeil, oppdaget på den årlige helsesjekken som er obligatorisk for spillere i toppfotballen før sesongen.

Hjertefeilen har vært vurdert av to hjerteleger og diskutert med eksperter både innen- og utenlands. Han har i mellomtiden måtte holde seg unna toppfotballen og har kun trent forsiktig. 

Men så skjedde det alle håpet på: En hjertelege på Haukeland universitetssjukehus konkluderte til slutt med at det som ble funnet på hjertesjekken ikke er farlig å spille fotball med.

Dermed kan Joel spille for Åsane igjen!

Den beskjeden fikk han av assistenttrener Sindre Tjelmeland onsdag morgen. Få timer senere hadde midtbanespilleren debutert i OBOS-ligaen!

Joel og Sindre
NÆR RELASJON: Ingen har vært tettere på Joel i den tunge tiden enn Åsane-trener Sindre Tjelmeland.

Feiret det i garderoben

For den lavmælte 17-åringen var det et fint øyeblikk. Han koste seg også i garderoben da spillerne danset og sang rundt ham etter kampen (se video øverst).

- Joel on fire! Oransje hjerter svikter aldri, sang gjengen med en smilende Joel i sentrum for jubelscenene.

Det synes trener Morten Røssland var en perfekt avslutning på en minnerik dag for Åsane.

- For en dag! Vi vinner og setter klubbrekord i antall poeng på nest øverste nivå. Så får vi Joel tilbake etter måneder på sidelinjen, smiler treneren.

Kan bli viktig i høst

Joel Mvuka har kun trent forsiktig de siste månedene og trenger tid på å venne seg til perioder med hardere økter. Men Røssland påpeker at han ikke lot ham spille det siste kvarteret for å være hyggelig.

- Vi trengte å hvile Stian Nygard mot slutten av kampen, så dermed fikk Joel spille allerede i dag. Det var ikke for å være hyggelig, og jeg synes han spilte bra utfra hans forutsetninger, roser treneren.

Nå tror han at spilleren kan bli viktig for Åsane i høst, der laget muligens får spille kvalifisering til Eliteserien.

Han roser også kollega Sindre Tjelmeland som har fulgt unggutten ekstra tett i den vanskelige tiden.

- Han har hatt veldig god støtte i Sindre slik at han ikke mistet motivasjonen. Det er vi takknemlige for.

Annonse fra Obos-ligaen: