Sørget for tidenes beste Åsane-sesong

Med 4-2-seieren over Ull-Kisa onsdag går 2020-sesongen inn i historiebøkene som tidenes beste.

Se videoen over. Slik vant Åsane dagens kamp og sikret seg en historisk god sesong.

De tre poengene sender nemlig Åsane opp i 39 poeng i OBOS-ligaen etter 25 spilte serierunder. Frem til i år er 38 poeng i 2016-sesongen og 10. plass klubbens beste plassering etter at norsk fotball fikk dagens seriesystem.

Men rekorden har Åsane nådd både delmål nummer én og nummer to i årets sesong. Første mål var å berge plassen, og deretter å ta poengrekorden.

Nå innrømmer trener Morten Røssland er neste mål blir å ende på topp seks i divisjonen og spille kvalifisering til Eliteserien.

K P
13 Stabæk 0 0
14 Start 0 0
15 Vålerenga 0 0
16 Åsane 0 0

- Eliteserien er en fjern drøm for Åsane og noe vi aldri snakker om, men med fem kamper igjen og 5. plass på tabellen er det naturlig å sikte seg inn på en av kvalikplassene, forteller treneren.

I OBOS-ligaen rykker nummer én og to rett opp, mens nummer tre, fire, fem og seks spiller kvalifisering der ett lag til slutt møter lag nummer 14 i Eliteserien.

Udahl scoret to

Så til onsdagens kamp. Den begynte på verst tenkelig måte da Ullensaker-Kisa tok ledelsen ved Kristoffer Ødemarksbakken etter bare fire minutters spill.

Men så overtok Åsane og kjørte kampen fullstendig. Henrik Udahl satte sin 17. scoring for sesongen på en råsterk heading etter 17 minutters spill, og etter knappe timen sendte Kristoffer Valsvik 2-1 i nettet direkte på frispark.

Det fortsatte med Håkon Lorentzen som fikset 3-1 ett minutt etter at han var kommet på banen, før en ny Udahl-scoring ga 4-1-ledelse.

Ullensaker-Kisa reduserte bare en gang, og dermed var poengene i boks. Neste motstander er Lillestrøm på Åråsen førstkommende søndag.

FAKTA

Åsane - Ull-Kisa 4-1 (1-1)

Myrdal stadion, OBOS-ligaen. Tilskuere: 200. Dommer: Harald Sletner. Gult kort: Sindre Austevoll, Jonas Vågen (Åsane).

0-1: Kristoffer Ødemarksbakken (4.)
1-1: Henrik Udahl (17.)
2-1: Kristoffer Valsvik (56.)
3-1: Håkon Lorentzen (63.)
4-1: Henrik Udahl (68.).

Åsane (4-2-3-1): Mark Jensen - Emil Kalsaas, Sindre Austevoll, Sigurd Kvile, Jonas Vågen (David Wolfe fra 63.) - Didrik Fredriksen (Kristoffer Valsvik fra 46.), Simen Lassen - Stian Nygard (Joel Mvuka fra 75.), Harald Tangen (Kristoffer Larsen fra 62.), Joakim Hammersland (Håkon Lorentzen fra 63.) - Henrik Udahl.