Før kampen: FFK - Åsane

2. pinsedag blir det bortekamp mot Fredrikstad i plankebyen. Vi jakter årets første seier i serien, men vi møter et lag som gjerrig. Rødbuksene har kun sluppet inn tre mål. Foto: Brage Titlestad/Hordalandsfotball.

Vi gjør oss klar til serierunde nummer 10 i OBOS-ligaen. Åsane står fortsatt uten seier i serien. Vi har spilt fem uavgjorte kamper og har fire tap. 

Mandag møter vi Fredrikstad som ikke har tapt i serien. Eneste laget i ligaen med en "smultring". 

Rødbuksene har bare sluppet inn tre mål på ni serierunder. Det er et vanskelig lag å bryte ned.

I andre enden har de funnet veien til mål seks ganger. Færrest av samtlige lag i OBOS-ligaen.

I forrige serierunde spilte Åsane uavgjort mot Start. Sluttresultatet ble 2-2 etter at vi kom under to ganger mot de gulkledde. Vi produserte flere store muligheter og burde tatt alle tre poengene, men avslutningene var ikke klinisk nok.

Her kan du lese mer om oppgjøret mot Start.

Mame Ndiaye viste at målformen er stigende. To herlige mål av Åsane-spissen - dermed har senegaleseren fire mål så langt i sesongen.

Mame scoring jubel Start Insta.jpg
JUBEL FOR MÅL: Mame Ndiaye fant veien til nettmaskene to ganger mot Start. Åsane-spissen skal jakte flere nettsus mot FFK. Foto: Brage Titlestad/Hordalandsfotball.

Vi har ni mål totalt og sluppet inn 13 mål. Vi har fått fire straffespark mot oss. Åsane har spilt jevne kamper i alle de ni serierundene, og det forsterkes av at vi spillemessig har vært gode - og hadde marginene vært på vår side kunne vi fort hatt flere poeng.

Nå handler det om å påføre FFK sitt første tap og sikre vår første seier i årets serie.

De to siste årene har vi spilt fire ganger mot den gamle storheten. Det har vært innholdsrike oppgjør. I 2021 vant Fredrikstad 3-2 i Bergen. Gjestene ledet 2-0, men våre menn kom sterkt tilbake til 2-2, men FFK slo raskt tilbake etter vårt mål - og vant kampen 3-2.

I returoppgjøret vant vi 3-2 i Fredrikstad. Den kampen ledet vi med 3-0. Hjemmelaget kom sterkt tilbake, men vi holdt unna og vant.

I fjor var det også målrike oppgjør mellom disse to lagene. I plankebyen ledet hjemmelaget 2-0 etter 20 minutter av kampen. Åsane kriget seg tilbake og fikk 2-2 og uavgjort i Fredrikstad. I returoppgjøret på Åsane Arena rant målene inn. Vi vant kampen 4-3.

Vi gleder oss til ny kamp mot Fredrikstad. Troppen reiser østover søndag ettermiddag. Lykke til - klink til!

Minner om at det blir ny hjemmekamp søndag 4. juni. Da møter vi Kongsvinger. Sikre deg billett HER!

Det blir også ny cuprunde for de oransje til uken. Vi vant 1. runde mot Loddefjord. Nå skal vi møte Fana. Kampen spilles førstkommende torsdag klokken 18.00 på Nesttun.

Vi é Åsane!

 

Annonse fra Obos-ligaen: