Ut i playoff etter tap på Sotra

Det sto mye på spill for begge lag da Åsane gjestet Nest-Sotra søndag, hvor hjemmelaget tok det lengste strået.

Nest-Sotra - Åsane 1-0 (1-0)

Før kampen trengte Åsane minst ett poeng for å klatre opp fra playoffplassen, mens Nest måtte ha alle poengene for en sjanse til å spille om opprykk. Og i store deler av kampen var Åsane definitivt det laget som skapte mest.

Første omgang

Hammersland åpnet ballet av en rekke store Åsane-sjanser i første omgang. Allerede i 7. minutt kunne det stått 0-1 på Ågotnes, men en litt for spiss vinkel for Hammersland ødela.

Noen minutter senere var det Lorentzens tur til å notere en sjanse, da ballen etter corner havnet hos ham. Men også den gikk utenfor. Og det var ikke mange minuttene etter dette igjen, da det bikket 24 på klokken, at det var Hestetun sin tur til å vise fram skuddfoten. På et frispark knallet han til, og satte ballen i tverrligger. Nests keeper Selvik fikk dyttet litt borti den, slik at også denne gikk over.

Da det nærmet seg halvtimen spilt, noterte Åsane seg for sin fjerde store sjanse, da Lassen fra langt hold fyrte løs mot Nest-målet, men igjen var Selvik på ball og reddet hjemmelaget.

Like før pause skjedde det som sto mot alle odds, at Nest scoret kampens eneste mål. På svært kort hold fikk de grønnes Sondre Liseth lurt ballen inn bak Thomas.

Andre omgang

Andreomgangen startet nesten likedan som den første, hvor Hammersland stormet fram og truet Selvik i Nests mål. Det var uten tvil Åsane som fortsatte trykket fra førsteomgangen.

De oransje kom jevnt og trutt til både store og små sjanser, men det var den siste lille detaljen om å få ballen i mål som manglet. Etter hvert som minuttene gikk, ble temperaturen stadig høyere.

Med seier var Nest klar for kvalik til Eliteserien, mens Åsane trengte stadig både scoring og poeng for å unngå playoff mot nedrykk. Det var generelt Åsane som viste mest lyst til å gå seirende ut av kampen, men da klokken bikket 90 minutter og tilleggstiden var rent ut, sto det fortsatt 1-0 til hjemmelaget.

Det betyr at Åsane må spille to kamper mot KFUM Oslo for å unngå nedrykk, mens vi gratulerer Nest-Sotra med sin mulighet til å spille om opprykk!

Stolt trener

På tross av ingen poeng og at laget må ut i playoff, er trener Mons Ivar Mjelde fornøyd med det de oransje leverte på Sotra.

- Jeg er stolt over prestasjonene til guttene i dag. De jobbet hardt og skapte mange sjanser - nesten i overkant mange sjanser. Men vi klarte ikke å score, det var det eneste som manglet i dag, sier han.

Videre legger han til:

- Vi viste i mange perioder at vi er bedre enn Nest.

Les mer om hvordan playoffkampene spilles her.

Kampfakta:

• Disse startet: Borger Thomas - Nikolai Harris, Martin Ueland, Magnus Bruun-Hanssen, Ole Martin Kolskogen, Joakim Hammersland - Simen Lassen, Jonas Hestetun, Michael Ogungbaro - Håkon Lorentzen, Andreas Fantoft

• Bytter: 45. minutt: Viljar Birkeland inn for Kolskogen. 63. minutt: Erik Huseklepp inn for Hammersland. 76. minutt: Aleksander Solli inn for Fantoft.

• Gule kort: 61. minutt: Harris. 90. minutt: Lassen.