Tøff Stavanger-tur for Åsane

Viking vant 4-0 etter to sene scoringer.

Viking - Åsane 4-0 (1-0)

Av mange regnes Viking på bortebane som en av årets kanskje vanskeligste kamper. Tøft ble det også for Åsane, selv om laget i store deler av kampen fremsto klokt.

Spesielt førsteomgangen var solid fra Åsanes side. Dennis Antwi kom ganske nær scoring med en heading, og bakover sto de oransje godt opp mot Viking.

Derfor var det bittert da Zlatko Tripic scoret langt inn i første omgangs overtid. Tripic fikk ballen omtrent på 16-metersstreken, dro til med høyrefoten og så ballen suse i mål. Et godt skudd og flott mål, som Borger Thomas ikke kunne gjøre stort med.

Vanskelig utgangspunkt

Like etter at spillet var i gang igjen, blåste dommeren til pause. Det ga et vanskelig utgangspunkt for de siste 45 minuttene.

Fem minutter etter pause kom Åsane til en brukbar mulighet, der Erik Huseklepp til slutt skjøt utenfor. Det ville seg altså ikke - og i det 52. minutt økte Tommy Høiland Viking-ledelsen til 2-0 fra straffemerket.

Etter 85 minutter banket Claes Kronberg inn 3-0 for Viking. Kampens siste mål kom ikke lenge etterpå, denne gang ved Kristian Thorstvedt.

Åsane har nå fire poeng etter de fire første kampene og ligger litt under midten av tabellen.

Kampfakta:

• Disse startet: Borger Thomas - Sondre Bjørshol, Michael Ogungbaro, Aleksander Solli, Martin Ueland, Nikolai Harris - Andreas Fantoft, Tomas Kristoffersen - Jonas Hestetun, Dennis Antwi Erik Huseklepp

• Gule kort: Martin Ueland

• Bytter: Ole Martin Kolskogen inn for Ogungbaro i 46., Joakim Hammersland inn for Harris i 65., Viljar Birkeland inn for Bjørshol i 75.