Sterkt Åsane-poeng

Åsane leverte et imponerende comeback mot Kristiansund. De oransje lå under 0-2 til pause, men spillerne bet tennene sammen og sikret et meget viktig poeng. Ola Heltne Nilsen klinket inn 2-2.

Kristiansund rykket ned fra Eliteserien i fjor - og sikter seg inn mot opprykk. Det så lenge lyst ut for gjestene på Åsane Arena.

KBK var effektive og etter 28 minutter sendte Benjamin Stokke Kristiansund i føringen med 0-1. KBK-spissen er god på hodet og headet kontant i mål.

Bare fem minutter senere var islendingen Brynjolfur Darri Willumsson på farten. Han overlistet Idar Lysgård - og da så det stygt ut for hjemmelaget.

Åsane kom sterkt mot slutten av førsteomgang, men ballen ville ikke i mål.

Andreomgang ble en gedigen opptur for våre menn. Åsane gikk rett i strupen på KBK - og etter bare to minutter av omgangen fikk Åsane straffespark.

Didrik Fredriksen fikk tillitt fra krittmerket. Takket og bukket - og sendte ballen bak KBK-målvakten. Åsane øynet nå en stor mulighet til å få poeng mot et godt Kristiansund-lag.

GOD KAMP: Publikum kåret Didrik Fredriksen til Åsanes beste spiller. Han var sikker fra straffemerket og reduserte til 1-2.

Gjestene hadde flere store muligheter, men bak sto en strålende Lysgård, og Ola Heltne Nilsen var høyt og lavt. Åsane holdt unna - og etter 79 minutter slo laget tilbake.

En kanonade mot KBK-målet. Først i stolpen fra Erling Myklebust, ballen spretter ut til Ola Heltne Nilsen som klinket til fra 15 meter. Avslutningen gikk i tverrliggeren og i mål. Vakkert av Heltne Nilsen, som hadde storebror Sivert Heltne Nilsen på tribunen.

Det ble 2-2 mot KBK. En sterk opphenting og et meget viktig poeng for Åsane.

Nå venter Sandnes Ulf på lørdag - og 9. juni blir det hjemmekamp mot Skeid.

FAKTA

Åsane - Kristiansund  2-2 (0-2)

Åsane Arena, OBOS-ligaen. Tilskuere: 450.

Gult kort: Didrik Fredriksen.

Mål: 0-1 Benjamin Stokk (28´), 0-2 Brynjolfur Willumsson (33´), 1-2  Didrik Fredriksen (str 47´), 2-2 Ola Heltne Nilsen (79´).

Åsane (3-5-2): Idar Lysgård, Magnus Bruun-Hanssen, Ola Heltne Nilsen, Martin Ueland, Håkon Sjåtil, Sander Eng Strand, Didrik Fredriksen, Ole Kallevåg (Mats Thornes 68´), Emil Sildnes (Kristoffer Larsen 76´), Stian Nygard (Erling Myklebust 76´), Mame Mor Ndiaye.