Joachim Soltvedt

Soltvedt til Sogndal

Åsane og Sogndal ble i dag enig om en overgang for vingen Joachim Soltvedt.

Joachim Soltvedt kom til Åsane fra Brann i 2015, før Åsane sin første sesong i OBOS-Ligaen. Joachim spilte på sine to og et halvt år i den oransje drakten hele 80 kamper og stod for 36 målpoeng på de kampene.

Alltid ønsket meg til Eliteserien

Joachim har alltid hatt lyst til å spille i Eliteserien, så vi spurte han hvordan det er nå som han er klar for Sogndal og Eliteserien?

-Det er spennende å få prøve seg i Sogndal og Eliteserien.
Jeg har hele tiden vært klar på at det er dit jeg ønsker meg, slik at jeg kan forsette utviklingen min videre, sier Joachim Soltvedt.

-Det jeg kommer til å huske ekstra godt er hvilket samhold det er i gruppen.

— Joachim Soltvedt
Hvordan ser du tilbake på dine to og et halvt år i den oransje drakten?

-Tiden i Åsane har vært helt fantastisk. Jeg ble tatt utrolig godt i mot helt fra starten. Jeg har hatt en fin utvikling i Åsane, hvor jeg har fått mye spilletid de årene jeg har vært her.

-Det jeg kommer til å huske ekstra godt er hvilket samhold det er i gruppen. Selv om det har vært en del utskiftninger fra siden jeg kom, så har det vært et fantastisk kameratskap mellom spillerne og trenere/støtteapperat hele veien, sier Joachim Soltvedt.

-Stor tro på at han lykkes

-Den saken er jo som det ligger i navnet hans, en solskinnshistorie. Joachim var allerede interresant for Sogndal i forkant av sesongen 2016. Da hadde Joachim vært en komet for oss i 2015 sesongen. Den sesongen hadde han 15 målpoeng for oss i serien, og ble jo da aktuell for spill i Eliteserien, sier Sportslig leder Trond Bjørndal.

-Han har jobbet godt, interessen kom tilbake og han har fått lønn for å være tålmodig.

— Trond Bjørndal
Joachim Soltvedt hadde i 2016 sesongen 12 målpoeng i serien og så langt i 2017 sesongen så har han 6 målpoeng for oss. I tillegg har Joachim et målpoeng hver sesong i cupen.

-Det tidspunktet der kunne vi ikke slippe Joachim, men i den grad vi klarte å beroligge han med at hvis han la ned en god jobb og hadde fokus på Åsane så ville den muligheten komme tilbake, sier Trond Bjørndal.

-Han har jobbet godt, interessen kom tilbake og han har fått lønn for å være tålmodig. Han har modnet i denne perioden og i inneværende sesong så har han vesentlig større løpskapasitet som gjør han totalt sett bedre rustet til å ta steget nå. Jeg har stor tro på at han har større sannsynlighet for å lykkes nå enn når han kanskje ville det mest selv før 2016 sesongen.
Dette er et godt eksempel til andre spillere med lignende ambisjoner og det bør ikke minst være stimulerende for våre unge spillere. De ser det at kommer man seg inn i OBOS nivå, så er det kort vei fra OBOS til Eliteserien. Dette er fjerde spillere på tre år vi leverer til Eliteserien, fortsetter Trond Bjørndal.

Vi ønsker Joachim Soltvedt lykke til i Sogndal og Eliteserien!

Annonse fra Obos-ligaen: