Joakim Hammersland mot Elverum Foto: Astrid Nordhaug

Seigt tap på overtid

Åsane ledet lenge, men måtte til slutt ta til takke med null poeng.

Åsane – Sogndal 1-2 (1-0)

Da Åsane var i Sogndal 16. mai, ødela de oransje all moro for sogningene ved å ta en solid seier og alle tre poeng med tilbake til Bergen. Søndag var det Sogndal sin tur til å gå smilende av banen.

Gjestene styrte, Åsane ledet

I det 15. spilleminutt, med det første ordentlige skuddet rett på mål, satt det første målet for Åsane. Hammersland gjorde det meste selv, og banket inn målet som sendte de oransje i ledelsen – via en Sogndal-spiller. Målet kom etter Sogndal hadde styrt kampen mest.

Åsane kom generelt lite til i første halvdel av kampen, og lå ofte veldig lavt. Det åpnet for at det var gjestene som dominerte mest på Åsanes banehalvdel, og kom derfor også til flere sjanser, som heldigvis ble avverget.

Overtidsmål avgjorde

Andreomgangen fortsatte ganske likt som første – Sogndal fikk styre, og Åsane fikk skapt ganske lite. Da omgangen var drøye ti minutter gammel, kom Lorentzen med et godt forsøk på å dytte ballen litt framover og mot Sogndals mål, men det stanset før det ble noe mer enn fint spill.

I 69. minutt gikk en kjent suser fra tidligere Åsane-spiller Joachim Soltvedt rett i krysset, som sørget for utlikning for gjestene. Det var kanskje ikke så ufortjent, og Åsane kunne vært godt fornøyde med å gå av banen med ett poeng i søndagens kamp.

Men slik ville ikke Sogndal det. Ett minutt inn i overtiden, på rundt fem meter, fikk gjestenes Akor Jerome Adams stå nærmest umarkert, og puttet seiersmålet for sogningene.

Like før dommeren blåste av, hadde Åsane mulighet til å utlikne sin vei med en tversover som gikk like foran mål. Beklageligvis var det ingen til å prikke den inn.

 – Surt med null og niks

Trener Mons Ivar Mjelde mener de først fikk kampen inn i et bra spor, men at det etter ledelsen ble en forsvarskamp.

– Vi lå mye og forsvarte oss, og lot Sogndal styre spillet. Litt for mye, etter min smak, sier han.

Han påpeker at de hadde et veldig godt resultat fram til 69. minutt, og deretter et greit resultat fram til overtiden.

– Men vi ble alle fryktelig skuffet da vi slapp inn mål på overtid. Det er ikke noe å si på at Sogndal vant, men da vi hadde uavgjort inn i overtiden, og hadde sjanser til å score mål, er det surt å sitte igjen med null og niks.

Kampfakta:

  • Disse startet: Borger Thomas – Martin Ueland, Jonas Hestetun, Magnus Bruun-Hanssen, Joakim Hammersland – Tomas Kristoffersen, Simen Lassen, Erik Huseklepp – Håkon Lorentzen, Nikolai Harris, Dennis Antwi

  • Bytter: 59. minutt: Antwi ut, Michael Ogungbaro inn. 77. minutt: Hammersland ut, Senai Hagos inn. 87. minutt: Lassen ut, Andreas Fantoft inn.

  • Gule kort: 47. minutt: Bruun-Hanssen. 77. minutt: Håkon Lorentzen.

Annonse fra Obos-ligaen: