Seier for Åsane 2 og juniorlaget

Åsane 2 slo Tertnes 1-0 i Vestlandshallen fredag kveld, mens Håvard Øygardens juniorlag kom tilbake fra 0-2 mot Fyllingsdalen på Varden lørdag.

Midt i gullrekken på fredagskveld skulle John Andreas Husøys unge menn måle krefter mot et godt Tertnes-lag. Gjennom de to første månedene i sesongoppkjøringen har Åsane 2 sin snittalder gått fra lav til lavere og Tertnes var derfor en fin referanse for mange av de unge lovende i oransje. Med blant annet tidligere Åsane-spiller Sindre Flaa på laget ville det være nok å bryne seg på for Beltran Mvuka og co. 

Flyvende Bonga

Med en gjennomsnittalder på 17 år og en naturlig fysisk underlegenhet, så var det få som trodde at dødball var måten å beseire Tertnes. Kampen startet riktignok med noen lynhurtige Åsane-kontringer, som dessverre ikke endte med annet enn bortkastede 100%-sjanser. Avgjørelsen på fredagsunderholdningen skulle falle allerede 20 minutter inn i kampen. Simen Krokeide ladet silkefoten og prikket inn hodet til tidligere Kvernbit-spiller Sahr Bonga. Han stanget ballen kontrollert i nettet og Husøy kunne feire med sin sedvanlige "high-five" til alle rundt og på benken. 

Jevn affære

Kampen bølget stort sett hele tiden og begge lag hadde sjanser til å gjøre flere mål. En solid Mikael Hansen i Åsane-buret hindret derimot utligning ved et par anledninger og det var Åsane 2 som kunne juble for seieren ved denne anledningen. Totalt sett var det mye positive takter fra de unge Åsane-guttene, men trener Husøy var også klar på at det er forbedringsområder. Neste test kommer allerede torsdag, da Åsane 2 skal måle krefter mot Varegg. Den kampen er klokken 19.00 på Stemmemyren. Vell møtt!

Snuoperasjonen på Varden

Åsanes G19-lag målte krefter med Fyllingsdalens juniorlag på Varden på lørdag. Til tross for at det var tett og jevnt i første omgang var det FKF som tok kommandoen i oppgjøret og kunne gå inn til hvilen med 1-0 i bagasjen. En misfornøyd Øygarden krevde både høyere balltempo og at guttene skulle tørre å prøve på læringsmomentene de har hatt i treningsuken som gikk. Han skulle få svar på tiltale, til tross for at FKF gikk opp til 2-0 like etter hvilen. 

Silkeføttene fra Arna

Dødball er tydeligvis blitt martyrenes nye våpen, noe som gjenspeilet seg da Daniel Tangen prikket Matias Hæggernes med en av sine to gullføtter. En solid prestasjon av både Daniel og Matias, og Åsane var tilbake i kampen. 2-2 skulle komme etter en overgang. Daniel Tangen får ballen i mellomrommet, før han lurer av en Fyllingsdalen-spiller og hamrer ballen i krysset med høyrefoten fra 20 meter. Bare kort tid var snuoperasjonen et faktum, da Daniel skulle presentere venstrefoten sin. Nok en gang slår han en perfekt corner, som en FKF-spiller setter i eget nett. En flott snuoperasjon av de unge Åsane-guttene, som viser at moralen i gruppen er god. Neste kamp for juniorlaget er mot Sotra i Sotrahallen klokken 13.00 på lørdag. 

Annonse fra Obos-ligaen: