Kontrollerte inn deilig seier

Åsane kom sterkt tilbake etter bortetapet mot Viking, og serverte en herlig hjemmeseier mot Florø.

Åsane – Florø 3-1 (2-0)

Søndag kveld, i blå himmel og sol ispedd hagl og regn, viste Åsane virkelig hva de er gode for da Florø gjestet Myrdal. Dennis Antwi briljerte, og sørget for to av målene som ledet til seier.

Antwi-dobbel

Åsane kontrollerte kampen fra start, og allerede 13 minutter ut i kampen gikk de oransje opp i ledelsen. Etter innlegg fra Hammersland sørget Antwi for å knalle inn sitt første mål for kvelden.

Da halvtimen ble rundet sørget samme mann for å doble ledelsen, da Lorentzen spilte ham gjennom. Antwi var da alene mot Florøs keeper, og det nølte han ikke med å utnytte.

Florø kom sjelden til noe brukbart av sjanser, det meste ble kvalt og kontret fra Åsane. Men like før pause fikk de blåkledte et stolpetreff som med et lite vindpust kunne gått inn. Den gikk imidlertid på retur til feltet, men Thomas sørget for at det ikke ble noe større ut av det.

Høyt tempo

Det gikk ikke lange stunden etter sidebytte før Åsane kunne økt ledelsen. I 52. minutt dundret Hammersland til på skrått hold, men ballen gikk like utenfor.

Drøye kvarteret senere skulle Åsane mulig hatt straffe da Harris ble felt, men dommerne diskuterte seg fram til at det ble frispark nærmest på linjen i stedet. Frisparket gikk imidlertid lang over mål.

Det var god temperatur i minuttene etter. I 72. minutt kunne Antwi satt hat-trick, men i stedet fikk Florø en redusering to minutter senere signert Erik Eiking. Det gjorde nært sagt ingenting, da Huseklepp i det 77. minutt økte Åsane-ledelsen til 3-1 – som sto seg til slutt.

– Tre viktige poeng

Trener Mons Ivar Mjelde vedgår at laget var svært misfornøyde etter turen til Stavanger som endte med braktap, men sier derfor at det var ekstra kjekt med seieren over Florø i dag.

– Florø er et veldig bra lag, og vi slapp de lite til i kampen. Samtidig skapte vi gode sjanser selv. Det var viktig å få tre poeng i dag, sier han etter kampen.

Mjelde mener større tålmodighet i spillet er en av årsakene til at det gikk mye bedre i søndagens kamp.

– Vi var også mer kompakte, bra organisert og utnyttet de situasjonene der vi vant ballen. Da hadde vi noen fantastiske angrep, som førte til målene – spesielt Antwi sine.

Kampfakta:

• Disse startet: Borger Thomas – Alexander Solli, Magnus Bruun-Hanssen, Jonas Hestetun – Nikolai Harris, Tomas Kristoffersen, Michael Ogungbaro, Joakim Hammersland – Erik Huseklepp – Dennis Antwi, Håkon Lorentzen

• Bytter: 80. minutt: Huseklepp ut, Stian Nygard inn og Hammersland ut, Sondre Bjørshol inn. 89. minutt: Kristoffersen ut, Andreas Fantoft inn.

• Gule kort: 65. minutt: Harris