Henrik Udahl har forlenget kontrakten

Spissen har skrevet toårskontrakt. Nå er målet å lykkes i OBOS-ligaen.

Foto: Hordalandsfotball.

22-åringen endte på 22 A-kamper (syv mål) i sin første Åsane-sesong. I tillegg spilte han elleve kamper (15 mål) for Åsane 2 i 4. divisjon. Året før puttet han nærmere 30 ganger for Fana.

- Henrik scoret enormt mange mål for Fana i 2018-sesongen. Men spranget fra 3. divisjon til en klubb som jakter opprykk fra PostNord-ligaen er stort. Når vi ser tilbake på sesongen, så ser vi at Henrik gradvis tok nivået. Utover høsten ble han viktig for oss, forteller trener Morten Røssland.

Nå kommer belønningen i form av en toårskontrakt. Det betyr at Udahl kan få debuten på nest øverste nivå i norsk fotball omtrent ett år etter at han kom til Åsane.

- Jeg tror ikke forskjellen fra PostNord-ligaen til OBOS er så enorm. Dersom vi jobber godt og utvikler oss videre skal vi ta nivået neste år. Målet mitt er å score mål i OBOS-ligaen også, forteller Udahl.

Var i Vålerenga

Henrik Udahl er en av svært få spillere i Åsane-troppen som ikke er vestlending. 22-åringen kommer fra Eidsberg i Østfold, men dro til Oslo og Vålerenga for å satse på fotball. Han tok nesten steget inn i elitefotballen der, men måtte etter hvert ned et par hakk for å utvikle seg videre.

Han flyttet til Bergen for å studere, og markerte seg fort som en notorisk målscorer i Fana før han vinteren 2019 ble Åsane-gutt. Han trives godt som en av to østlendinger i Åsane-garderoben.

- Jeg liker at klubben satser på unge, lokale spillere, men et par unntak går greit. Vi har funnet oss godt til rette i gjengen, påpeker Henrik og inkluderer klubbens andre østlending, Didrik Fredriksen, i den uttatelsen.

Dessuten elsker han spillestilen:

- Den er krevende, men gøy og utviklende. Jeg merker at mange har fått øynene opp for måten Åsane spiller på. Vi er blitt en klubb det går an å utvikle seg i, synes han.

Med ny toårsavtale kan fysioterapeut-studenten tenke langsiktig. Han er allerede begynt å glede seg til kamper mot større klubber som Tromsø og Lillestrøm. Ikke minst ser ham frem til å spille for Åsane på ny stadion fra 2021-sesongen.

Udahls kontraktsignering er ukens andre i Åsane. Mandag ble det kjent at årets kaptein Martin Ueland også har skrevet under for to nye år.

Annonse fra Obos-ligaen: