Klar for to nye år i Åsane

Martin Ueland har signert for to nye sesonger. Dermed kan backen ende opp som historiens mestspillende Åsane-gutt.

Foto: Hordalandsfotball

Etter at årets siste kamp var spilt viste listen over spillere med flest obligatoriske A-kamper for Åsane at Ueland hadde avansert til 4. plass med 239 kamper.

Øverst troner legenden Christian Ekanger med 263 kamper. Det skiller «bare» 24 kamper mellom de to, noe som betyr at Ueland kan ta rekorden allerede kommende sesong der det skal spilles 30 runder i OBOS-ligaen og NM-kamper (minst én).

27-åringen er klar på at han jakter klubbrekorden:

- Jeg innrømmer at det hadde vært gøy å bli den spilleren med flest kamper i Åsanes historie, sier han, samtidig som han påpeker at han har flere mål enn bare å øke antall kamper.

- Opprykket til OBOS-ligaen gir masse positiv energi. Vi er en fin gjeng som jobber sammen for å utvikle oss. Jeg er enormt motivert og ønsker å ta nye steg med Åsane, forteller Ueland, som var lagets kaptein i 2019-sesongen.

Med en avtale som gjelder for 2021 også, blir Ueland med inn på det nye stadionanlegget på Arena Nord når den tid kommer. Det blir Åsanes nye hjem om et drøyt år.

- Det vil gi klubben enda et løft. Det blir stas å få vår egen moderne stadion, medgir 27-åringen.

Treneren er meget fornøyd

For trener Morten Røssland er det gledelig at kapteinen for 2019-mannskapet er med videre, og spesielt gledelig er det at avtalen er toårig.

- Martin er ekte Åsane-gutt, en spiller som har vært her lenge, men som fortsatt utvikler seg og har ambisjoner. Han er viktig både i garderoben og på banen. Sånne spillere betyr mye for oss, sier treneren.

Etter årets sesong er det klart at Stefan Aase fortsetter karrieren i Lysekloster, der han var på utlån i høst.

Kasper Nissen, som kom på korttidskontrakt fra Florø i sommer, er per i dag ikke med i 2020-planene. Det er heller ikke Andreas Fantoft, som var utlånt til Sotra sist sesong.

Videre arbeid med sammensetning av A-stallen for 2020 pågår kontinuerlig.

- De fleste fra 2019-sesongen er på kontrakt allerede. Når det gjelder nykommere utenfra, så er det mange som ønsker å spille for Åsane. Men foreløpig har vi litt is i magen og bruker mest tid på å kartlegge markedet, samt reforhandle de vi ønsker med oss videre fra årets spillerstall, sier Røssland.

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 16.12.2019, oppdatert: 17.01.2020
Skrevet av: Redaksjonen