God generalprøve for Åsane G18

Åsanes G18 lag slo Sandvikens herrelag 3-1 i Vestlandshallen fredag kveld. En fin test for de unge Åsane-guttene, som reiser til Mjøndalen søndag for å møte "alle gutta jr." på Isachsen stadion.

Til tross for at trenerteamet til Åsane 2 og G18 hadde innvilget en aldri så liten vinterferie fikk man stablet på beina et ungt, men godt mannskap til dyst mot Sandvikens fintspillende disipler.

En jevn affære, mellom to spillende lag og med sjanser i begge ender endte til slutt med seier 3-1 til Åsane G18. Åsanes mål ble scoret av Eirik Våge (2), som er hentet fra Austevoll før inneværende sesong, og Mathias Røssland, etter en nydelig frispilling av nevnte Våge. Til tross for scoringer og assist, så var det 15 år gamle Markus Pallesen Farnes som stod frem som kampens gigant. 2003-modellen ble kastet inn til sin debut mot seniormotstand etter 15 minutter og så ut som hadde spilt 10 sesonger på dette nivået fra før. En stoisk ro, gode ferdigheter og valg, samt en naturlig tøffhet i duellene (194 cm) gjorde debuten til en fin opplevelse for unggutten.

- I faser av spillet ser vi veldig bra ut. Vi begynner å få forstå de forskjellige rollene og det er gøy å se så tydelige konturer av treningsarbeidet. Det er flere spillere som viser seg frem og nå handler det om å heve listen, ha gode økter, slik at vi kan utvikle oss ytterligere. Vi må stå de gode periodene lenger og bli bedre i kontringsfasen, der ligger det et uforløst potensiale, sier trener Sindre Tjelmeland.

Annonse fra Obos-ligaen: