G19 videre i cupen

G19 gikk videre i cupen etter 3-0 seier over Baune i en kamp man hadde full kontroll. Foto: Trond Gausemel

Slik kan vi oppsummere gårsdagens kamp for Åsane G19 mot Baune i første runde av junior NM. Etter en litt trå start tar Åsane fullstendig over kampen og etter en kjapp prat med possessionutregneren viser det at ballinnehavet er mye favør Åsane. Mye av spillet foregår på Baune sin banehalvdel og de gangene Åsane mistet ballen tok det ikke lange tiden før de vant ballen tilbake igjen. Angrep etter angrep ble rullet opp som perler på en snor, men det skulle uansett ta litt tid før den forløsende scoringen skulle komme.  Etter 35 minutter er det Sander Nordhagen som tar på seg servitørrollen, med kraft og presisjon sender han i vei en forrett som August Selnes tar i mot og bryster den ukontrollert og fint inn i mål. Dette blir den eneste scoringen i første omgang.

Andre omgang blir en sjarmøretappe for Martyrene mot laget som ligger på 2.plass i 1 div junior i Hordaland. Det er spill mot et mål, det er overkjøring, etter 15 minutter med lek og moro finner vår rumenske venn Sebastian Nastasoui ut at det er på tide med nettsus igjen. Og for et angrep det ble, Mathias Røssland mottar ballen i mellomrommet på høyre, bestemmer seg for å gjøre ting enkelt, og gir ballen til Sebastian som gjør ingen feil, 2-0. «Verdensklasseangrep» er ord som i ettertid har beskrevet angrepet og scoringen. Mens leken er god er all ting godt, August Selnes er ikke ferdig for dagen. Og hvis 1-0 scoringen ikke var noe kremmerhus å se på, så er 3-0 scoringen av det vakre slaget. Fra 20 meter kliner August til å ballen går helt nede ved stolperota. Dette blir kampens siste scoring og selv om det er mye fotball igjen å spille forandrer ikke kampen seg den siste halvetimen. Åsane har full kontroll, vinner 2-0 og avanserer til 2.runde av G19 NM.