Wollen Steen tar to nye år i Åsane

En av de virkelige bærebjelkene i Åsane forlenger med to år. Han gleder seg til fortsettelsen.

Forlengelsen av kontrakten til 27-åringen er et tydelig varsel, både fra spiller og klubb, om at Åsane har ambisjoner om å ta nye steg. Den raske stopperen som har båret kapteinsbindet i de aller fleste kampene i år har stor tro på fremtiden.

- Jeg kan ikke forlate Åsane nå, forteller han, som en enkel begrunnelse for forlengelsen.

Han utdyper:

- Dette er ikke tiden å forlate Åsane. Jeg har utrolig stor tro på dette prosjektet. Vi har en fin spillergruppe i en fin klubb. Ikke minst får vi snart ny stadion å spille på, ramser han opp.

For 27-åringen handler det også om trivsel:

Jeg har enormt lyst å ta ytterligere steg sammen med Åsane

— Eirik Wollen Steen

- Jeg har vært her siden 2013, med unntak av en sesong i Bodø/Glimt. Her har jeg mange som er blitt blant mine beste venner og jeg gleder meg til å gå på trening hver dag, forteller han.

Nå ser han frem til å forsøke å utvikle spillestilen til Åsane ytterligere. Han tror ikke denne gjengen har nådd sitt høyeste nivå ennå.

- Det blir spennende å se hvordan vi kan utvikle oss videre. Jeg har enormt lyst å ta ytterligere steg sammen med Åsane, røper han.

Treneren er svært tilfreds

Med signaturen til Wollen Steen har Åsane 17 spillere på kontrakt inn mot 2021-sesongen. Trener Morten Røssland er rimelig tilfreds med statusen.

- Vi har noen nøkkelspillere som vi veldig tydelig signaliserer at vi ønsker med oss videre. Eirik er definitivt en av disse, og det er et godt signal til både spillergruppen og omgivelsene våre at han har to års perspektiv på Åsane-spill, sier treneren fornøyd.

27-åringen med 176 kamper på klubbens A-lag fikk debuten sin allerede i 2013-sesongen og har spilt fast hele veien så sant han har vært skadefri. I 2018 forsøkte han seg i Bodø/Glimt, men det ble bare seks kamper i en sesong med mange skader.

Wollen Steen er skadet for øyeblikket også, men har allerede spilt 22 seriekamper i OBOS-ligaen denne sesongen. Nå er målet å være tilbake til eventuelle opprykkskvalik-kamper.

- Det er en hamstring-skade. Jeg håper å være tilbake på banen i høst, men om jeg trenger to eller fire uker til er litt uvisst. Jeg har et håp om å få spille hvis vi skal inn i kvalikkamper i desember, medgir han.

FAKTA

  • Eirik Wollen Steen

  • Født: 3. oktober 1993

  • Posisjon: Midtstopper.

  • Antall A-kamper for Åsane: 176.

  • Tidligere klubber: Bjarg, Bodø/Glimt.

  • Kontrakt med Åsane: Ut 2022.  

Annonse fra Obos-ligaen: