Wolfe fra Brann på utlån

Backtalentet David Møller Wolfe lånes ut til Åsane. Han går rett inn i kveldens kamptropp.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.no.

Wolfe er back og spås en fin fremtid på fotballbanen. For øyeblikket er utsiktene til spilletid i OBOS-ligaen bedre enn i Eliteserien, og Brann og Åsane har derfor benyttet seg av den nasjonale utlånsordningen for unge spillere som gjelder uavhengig av overgangsvinduet. Avtalen gjelder til begynnelsen av september i første omgang.

Trener Morten Røssland forklarer det slik: 

- For å utvikle toppspillere må vi matche de på riktig nivå. Vi har selv lånt ut noen av våre største talenter til Sotra fordi 2. divisjon er bra for dem nå. På samme måte mener vi at David Wolfe vil utvikle seg - og styrke Åsane - ved å være hos oss en periode, sier han.

Unggutten går rett inn i troppen til kveldens kamp mot Ranheim.

Brann tror alle vinner

Branns sportssjef Rune Soltvedt er i likhet med Røssland opptatt av at utlånet er gunstig for alle tre partene:

- David har hatt veldig fin utvikling siden han kom til Brann, men trenger spilletid på et så høyt nivå som mulig for å fortsette fremgangen. Derfor er dette en vinn-vinn-vinn-situasjon, der vi kan sende ham på lån til en lokal klubb (Åsane) der han vil få spilletid på et høyere nivå enn han tidligere har spilt på, sier Soltvedt.

Det er en holdning Åsane setter pris på.
 
Wolfe kom til Brann fra Bergen Nord sommeren 2019 og har spilt mest for Brann 2. I januar var han med A-laget på treningsleir til Gran Canaria, og i vinter har det blitt noen innhopp i treningskampene. Blant annet i 4-1-seieren mot Djurgården i februar. 

Kommer fra Bergen Nord

Han gleder seg til å spille for Åsane:
 
- Det skal bli deilig å spille kamper fremover. I Åsane og OBOS-ligaen får jeg en veldig fin kamparena. Jeg gleder meg til månedene som kommer i oransje, og tror dette er en avtale som er bra for alle parter, sier David Møller Wolfe.
 
Åsane har også Emil Kalsaas på utlån fra Brann for øyeblikket.

David Wolfe spilte i Bergen Nord før han gikk til Brann og er oppvokst i Åsane og passer dermed glimrende inn i profilen til Åsane der målet er å utvikle unge, lokale spillere. 

David er en spennende backtype som kan bidra i det offensive spillet til Åsane. Han har vært på flere yngre landslag.

Husk Åsane - Ranheim på Myrdal mandag klokken 18.00. Eneste mulighet om du vil være til stede på kampen er å kjøpe sesongkort. Kun 1500,- for hele sesongen.

KJØP HER

Annonse fra Obos-ligaen: