Vil avslutte med stil

Søndagens toppkamp mot Fram kan bli Stian Nygards siste i den oransje trøyen.

Etter et bittert 0-3-tap for Fram Larvik i vår er Åsane-laget sulten på revansje når larvikingene gjester Myrdal stadion klokken 15.00 på søndag.

Ekstra spesielt blir det for Stian Nygard. Etter åtte år i klubben kan det se ut til at søndagens kamp blir hans siste hjemmekamp i oransje før han tar fatt på nye utfordringer til høsten.

- Jeg skal til Østlandet for å studere. Jeg begynner å bli eldre og ønsker å ha noen studier å kunne støtte meg på, og denne gangen blir ikke det i Bergen. Det skal bli godt å prøve noe nytt og få noen nye utfordringer på et nytt sted, forteller Nygard.

24-åringen har bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra før, tar fatt på en toårig master ved Universitetet i Sørøst-Norge når høstsemesteret begynner. Ved fullført studie vil han med det kunne kalle seg siviløkonom.

- Universitetet ligger i Hønefoss, så jeg skal bo i Sandvika. Jeg ønsker fortsatt å spille fotball og prøver å finne meg en klubb å spille for i området mens jeg studerer, forklarer han.

En av spillerne med flest kamper 

Med over åtte år og til nå 180 obligatoriske kamper bak seg i klubben, er det en av de mest erfarne Åsane-spillerne som takker for seg.

- Det har vært en kul reise og jeg har fått opplevd mye de årene jeg har vært her. Det er synd det avsluttes nå, men slik ble det denne gangen.

- Hva ser du på som høydepunktene dine i Åsane?

- De er mange. Gjennombruddet mitt som kom mot Vidar i 2012, hvor jeg scoret to mål og virkelig slo gjennom. Opprykket til OBOS-ligaen i 2014 var utrolig gøy og stort. Samt kampene mot Brann i cupen og på Brann Stadion i 2015 da vi møtte dem i serien.

- Jeg har masse fine minner. Det blir blir vemodig å dra, men forhåpentlig kommer jeg tilbake om to år og er bedre enn noen gang, drømmer den avtroppende Åsane-gutten.

Ønsker god avslutning

Skolestart for Nygard er 12. august, men inntil han har signert for ny klubb vil han fortsatt kunne reise mellom skole og trening og spille kamper for Åsane.

- Jeg går for å få en fin avslutning. Jeg trodde kampen forrige helg egentlig skulle bli min siste, så da vi vant den og jeg scoret tenkte jeg at jeg hadde fått det. Men så blir det kanskje noen kamper til. Jeg får jeg bare fortsette med å score, konstaterer han lurt.

Det blir blir vemodig å dra, men forhåpentlig kommer jeg tilbake om to år

— Stian Nygard

Med litt å revansjere fra sist møte med helgens motstander gleder Nygard seg til å ta imot Fram Larvik på Myrdal søndag.

- Ettersom de er litt på vei opp og frem kan det bli en spennende kamp. Å få en seier nå og ikke la de komme opp i ryggen på oss vil være veldig viktig. Men etter 0-3 borte mot de skal det bli gøy å få de på kunstgresset her, så skal vi trille ball i hatt med dem og få hevn, sier han selvsikkert.

Etter seieren mot Oppsal sist, leder Åsane PostNord-ligaen avdeling 2. Det er derimot veldig jevnt i kampen om direkte opprykk og Nygard tror Åsane-laget har gode muligheter for i fremtiden å befinne seg i OBOS-ligaen igjen.

- Vi jobber med noe veldig bra her og er en veldig fin gjeng. Vi har alle muligheter. Om vi tar steget opp i år eller til neste år får vi se. Men opp skal vi uansett. Eller de, hvis jeg eventuelt ikke er med, korrigerer Nygard og ler.

- Jeg har uansett hatt en veldig fin tid i Åsane og håper å en dag kanskje kunne komme tilbake, smiler han.

Åsane vil takke Stian for innsatsen og mange fine øyeblikk. Vi ønsker ham lykke til videre.

Bli med på kamp

Vel møtt til kamp på Myrdal søndag klokken 15.00. Det er enkelt å kjøpe billetter ved inngangen. Du kan benytte både kort, kontanter og vipps. 

Våre priser:

Voksne (fra 16 år): 100,-
Barn (6-15 år): 50,-
Barn under seks år gratis
Honnør: 50,-

Benytt inngangen mot sør (kortsiden motsatt av Vestlandshallen).

Det er kiosk øverst på tribunen (mot Vestlandshallen). Her kan publikum benytte kort, kontanter og vipps. Vi selger kaffe, brus, pølser og vafler.

Annonse fra Obos-ligaen: