Vi skal kåre årets gutte- og jentelag i Åsane bydel

To klubber mottar 25.000 kroner hver! Send inn din kandidat i dag, så hedrer vi vinnerne 22. oktober.

BILDET øverst er kun benyttet som illustrasjon. Det viser gutter fra Bergen Nord som var maskoter på Åsane-kamp tidligere i vår.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.no.

Åsane Fotball vil, sammen med vår generalpartner Tertnes Holding, hvert år hedre ett guttelag og ett jentelag innenfor aldersgruppen 6-19 år med tittelen «Årets lag i Åsane bydel».

Formål: Kåringen skal stimulere til godt, verdibasert arbeid i de ulike klubbene i bydelen og synliggjøre fotballens positive betydning ut over det å vinne kamper.

Kriterier: Kandidater til tittelen Årets lag har hatt tydelig fokus på kameratskap, inkludering, treningsiver og fair play. 

Premiering: Vinnerlagene får et trofé som synlig bevis på kåringen. Vinnerklubbene får også tildelt 25.000,- hver og oppfordres til å bruke dette på tiltak som er i tråd med kåringens formål.

Prosess - jury - kåring: Klubbene i bydelen oppfordres til å nominere ett guttelag og ett jentelag fra sin klubb med begrunnelse. Frist for innsendelse av kandidater er 10. oktober.

En jury gjennomgår kandidatene, vurderer og gjør sine valg. Man gjør også egen kvalitetssikring om nødvendig.

Overrekkelse: Prisene overrekkes på kampen mellom Åsane Fotball og Bryne i OBOS-ligaen på Åsane Arena lørdag 22. oktober.

Hvem er de lokale klubbene? Åsane Fotball, Åsane Fotball Damer, Eidsvåg, Marikollen, Tertnes Fotball, Tertnes Fotball Damer, Flaktveit IK, Bergen Nord og Hovding.

Vil samle Åsane-fotballen

Daglig leder i Åsane Fotball, Gorm Natlandsmyr, forteller hvorfor klubben står i spissen for denne kåringen:

- Etter åpningen av Åsane Arena har vi forsøkt å dra i gang ulike tiltak for barn og unge som driver med fotball i bydelen, og ikke bare i vår egen klubb. Vi har etablert Familietribunen, fanzone, Åpen Dag og invitert klubber til å være maskoter eller komme hit for å få faglig påfyll.

- Kåringen av Årets lag for gutter og jenter skal hedre noe av det gode arbeidet som gjøres i bydelen og stimulere til fokus på kameratskap, inkludering og andre faktorer som bidrar til at fotball er gøy for alle, forteller han.

Slik nominerer du din kandidat

Jan Olav Jørgensen i Tertnes Holding er glad for å kunne bidra med pengepremier og trofé til vinnerklubbene. Han håper det blir sendt inn masse forslag på gode kandidater.

- Tertnes Holding bryr seg om idretten i Åsane bydel, og vi ønsker på denne måten å hedre noen som jobber godt og setter søkelys på de rette tingene i fotballklubbene lokalt. Vi gleder oss til å overraske vinnerlagene under en kamp på Åsane Arena i høst, forteller han.

Har du en god kandidat, et guttelag eller et jentelag, som oppfyller kriteriene våre? Send informasjon og begrunnelse til breddefotballansvarlig i Åsane Fotball, Mathias Låstad.

Epost: [email protected]

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 03.06.2022, oppdatert: 03.10.2022
Skrevet av: Redaksjonen