- Spillerne slipper seg mer løs

Han har stått åtte uker på sidelinjen. Nå er endelig Mats Thornes på vei tilbake der han hører hjemme. - Det har vært veldig tungt å stå på sidelinjen når laget har tapt fotballkamper. Heldigvis så snudde det med seier i forrige kamp. Det var utrolig viktig, sier Mats Thornes.

Foto: Bjørn Marstrøm / Hordalandsfotball.

Rett før hjemmekampen mot KFUM Oslo ble Mats Thornes skadet. Åtte uker etter er han endelig tilbake på banen. 

- Jeg har trent mye alternativt med god hjelp fra Åge Skjeldestad. Det har vært mange forskjellige fysiske treninger med sykling, svømming og mange timer på styrkerommet. Satser på at all den treningen kommer til nytte når jeg er tilbake på banen, forteller Mats Selmer Thornes.

11. juni fikk Åsane endelig en seier i OBOS-ligaen.  Laget har hatt mye stang ut i vårsesongen, men på Jæren snudde det.

En arena og lag, historisk sett, som Åsane har trøblet mot tidligere. De oransje vant 2-1 på bortebane mot Bryne. Thornes ser tydelig at seieren har bidratt til at lagkameratene har løftet hodet igjen.

- Det hjalp veldig med en seier og tre poeng. Skuldrene er senket og det er positiv energi. Du ser det på feltet - spillerne slipper seg mer løs. Det er veldig kjekt å se, konstaterer den kreative midtbanespilleren. 

Mats Thornes 16.jpg
KREATIV: Mats Thornes er endelig tilbake. Vi gleder oss til å se midtbanespilleren i oransje igjen.

Morten Røssland får to spillere tilbake etter skade. Mats er nevnt, men også Lars Kilen er tilbake. Sistnevnte kom inn mot Bryne på Jæren etter flere uker på sidelinjen.

Hva vil Morten Røssland få med dere, nå som dere er tilbake etter skade?

- To offensive spillere med x-faktorer. Vi skaper mange sjanser. Lars er en god skytter. Det blir nok løsnet flere skudd nå enn i vårsesongen. Jeg er giret på spille de andre gode. Sette de opp med gode pasninger. Jeg håper at jeg kan  bidra med både mål og målgivende fremover.

Åsane ligger sist på tabellen, men seieren mot Bryne gjør at Åsane har heng på lagene over. Det er ikke langt opp til trygg grunn, men for å komme dit må spillerne krige for poengene.

Mats og Emmanuel B opptrening.jpg
PÅ SIDELINJEN: Emmanuel Bangoura og Mats Thornes trener seg tilbake fra skader.

- Når du ser på tabellen så står vi med åtte poeng. Tabellsituasjonen lyver ikke, men ut ifra hvordan vi har spilt så hadde vi fortjent mer. Sammenligner vi med hvordan vi har spilt og skapt sjanser så er det flere hakk opp fra fjorårssesongen, men det handler om å sette ballen i mål. Det gjorde vi mot Bryne. Vi satser på at den trenden fortsetter - og at vi bøtter inn mål mot Kristiansund, smiler den sympatiske Åsane-spilleren.

Men det blir en tøff kamp mot Kristiansund?

- Ja, det blir en tøff kamp. Et godt lag som sikter mot opprykk. Hvis vi spiller opp mot vårt beste så kan vi slå alle lag, slår Mats Thornes fast.

Det er vi helt enige i! Det er bare å møte opp på søndag - avspark er klokken 15.00 og spillerne trenger din støtte fra tribunen.

Her kan du sikre deg billett til kampen mot Kristiansund. Trykk HER!

 

Annonse fra Obos-ligaen: