- Vi må gire oss litt opp

Åsane-trener Morten Røssland mener det er grense for hvor lave skuldre spillerne bør ha...

Mens enkelte trenere bekymrer seg over forknytte spillere som ikke tør, mener Åsanes trener at det nesten har bikket feil vei. Spillerne har knapt skuldre i det hele tatt, sier han spøkefullt.

Han begrunner det slik:

- Vi må faktisk gire oss litt opp. Vi hadde litt for senkede skuldre mot Elverum sist helg, nesten litt for lavt spenningsnivå, mener treneren.

Da snakket han først og fremst om 1. omgang av kampen. Åsane styrte alt, men hadde lite trøkk i seg. Det har de snakket om i garderoben denne uken, og gjengen er enige om å trøkke enda mer til når Kvik Halden er motstander i lørdagens opprykkskvalifisering på Myrdal.

- Onsdagstreningen hadde sinnssykt god kvalitet. Vi spilte elleve mot elleve og ting fungerte, og der det var trøkk i spillerne, roser Røssland.

Slik spiller Kvik Halden

Mot Elverum forrige helg hadde Åsane et ekstremt ballinnehav i perioder, over 70 prosent før pause. 

- Vi styrte kampen, men var ikke skarpe nok før pause. Det må vi forbedre inn mot Kvik Halden-kampen, sier Røssland.

Slik beskriver han laget som Åsane skal møte to ganger den neste uken:

- De har vunnet mange kamper de siste to årene. Det er et voksent, fysisk sterkt lag. De kan minne litt om Kjelsås. De spiller 3-5-2 og er godt organisert. Så har de en spiss som skyter fra alle mulige hold og scorer mye, forteller treneren.

- Det blir en tøff kamp, men vi har god erfaring mot 3-5-2-lag, de står godt til oss. Så vet vi ikke om de legger seg lavt når de møter oss i Bergen, medgir Røssland.

Åsane - Kvik Halden spilles lørdag klokken 14.00. Bli med!

Annonse fra Obos-ligaen: