VESTLANDET VINNER MOT SØRLANDET!

Skålevik sendte Åsane til himmels etter scoring og 1-0 seier hjemme mot Start i solskinnet på Åsane Arena.

Første omgang i solskinnet i Åsane var ikke fylt med mange sjanser fra noen av lagene. Åsane og Start kjempet jevnt gjennom første omgang, med flere farlige angrep fra begge lag, men ingen klarte å sette ballen i nettet.

God trøkk fra tribuneplass, så det var selvfølgelig et pluss.

Andre omgang startet med energi fra begge lag, men det var Åsane som først tok initiativet til å gjøre endringer på laget sitt. Einar Iversen ble byttet ut for Steffen Lie Skålevik i et forsøk på å gi laget ny energi. De oransje fortsatte å presse, og et par sjanser ble skapt, men de klarte ikke å utnytte dem. Start prøvde å svare på presset, og Didrik Fredriksen fikk et gult kort for en taktisk takling for å bryte opp et farlig angrep fra Start. Bangoura fikk også stor sjanse til å sette ballen i mål fra kort distanse, men dessverre gikk denne over.

Mot slutten av kampen sitter scoringen for hjemmelaget! En Skålevik som ikke var 100% klarert før kamp, satte ballen i mål bak Gulbrandsen Viken i Start-buret! Åsane bryter gjennom Start-forsvaret, og Skålevik scoret målet som sendte hjemmelaget i ledelsen. Kampen nærmet seg slutten, og begge lag gjorde flere bytter for å prøve å få et overtak. Til slutt endte kampen med en 1-0 seier til Åsane, og vi vant vår første kamp i sesongen 2024!

Fra kampen kan Åsane ta med seg en kollektiv og god lagfølelse, og at de kan stole godt på hverandre i avgjørende situasjoner. Vi holdt nullen bakover, noe som viser at de bakre rekker var solide og i stand til å motstå presset fra Start. Åsane kan nå bruke seieren som et springbrett for å bygge videre på suksessen i kommende kamper..

Røssland hadde dette og si til Åsane Tidende etter kamp:

- Vi gamblet med skadeutsatte spillere i dag, men fikk heldigvis betalt med seieren. Selv om det ikke var vakkert, hadde vi kontroll og slapp ikke Start til mye. Skålevik, Iversen og Barmen var ikke nær 100 prosent, men vi tok sjansen og det lønte seg.

Skålevik hadde dette og si etter kamp:
- Seieren i dag var virkelig deilig etter en tøff kamp. Vi må forbedre prestasjonene våre og dominere flere kamper for å nå våre ambisjoner. Jeg har slitt med ankelskader, og må få orden på det før jeg kan spille hele kamper igjen. Nå må jeg ta smertestillende for å komme meg gjennom kampene, men jeg må også ta hensyn til helsen min på lang sikt, forteller han til Åsane Tidende.

Neste kamp er borte mot Mjøndalen torsdag 16. mai.