Venter med arena-oppstart grunnet granulat-mangel i Europa

Den siste finishen som skal gjøre spilleflaten på Åsane Arena perfekt for toppfotball er ennå ikke på plass.

BLIR FINT: Bildet over er tatt fra hovedtribunen som vil få 2300 sitteplasser. Kortsiden midt i bildet tar 500 tilskuere og tilsvarende tribune er bygget på motsatt side av banen.

Per i dag ser det ut til at første OBOS-kamp på den nye arenaen blir mot Sogndal i slutten av september.

Dag for dag sluttføres arbeidet på lagets nye storstue. Anlegget er en maurtue av arbeidsfolk som jobber utrettelig for at spillere, publikum og andre involverte skal få perfekte forhold til åpningen av anlegget og videre utover høsten.

Per i dag er det selve spilleflaten, samt rekkverk på de to kortsidetribunene, som gjør at Åsane Fotball velger å vente med åpningskampen. Til tross for dette er det allerede stor aktivitet på banen med ulike lagstreninger, og kommende søndag blir det seriespill for syv- og åtte-åringer fra hele bydelen i samarbeid med Åsanes partner DNB.

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, sier følgende om innspurten på det nye anlegget:

- Det aller meste vil være på plass til neste helg. Når vi likevel velger å vente med å spille seriekamper her, er det fordi vi tror at et siste lag med granulat på kunstgresset vil gjøre banen bedre for treninger og kamper på toppnivå. Enn så lenge oppleves banen noe hard, og det er belastende for utøverne.

- Kampprogrammet er svært tett den neste måneden, og vi må unngå belastningsskader, påpeker Natlandsmyr, som dermed indikerer at det først og fremst er hensynet til spillerne som gjør at banen ikke tas i bruk ennå.

Mangler i hele Europa

Årsaken til at banen «mangler» et lag med granulat skyldes at varen er utsolgt i hele Europa. Dette henger igjen sammen med covid-19-situasjonen.

- Det er uheldige omstendigheter. Normalt sett ville alt vært på plass nå. Vi er lovet en leveranse i uke 38 og håper den kommer når den skal, aller helst tidligere. Deretter blir det stadionåpning, lover han.

Åsane Arena får en maksimal kapasitet på 3300 tilskuere i normal-år. I høst blir det trolig åpnet for 800 tilskuere grunnet begrensningene under Covid-19. Informasjon om salg av billetter kommer så fort den endelige åpningsdatoen er 100 prosent sikker.

Åsane ønsker å takke våre samarbeidspartnere og resten av Åsane-familien for at alle har vist forståelse for de forsinkelsene som er oppstått i forbindelse med etablering av ny arena.

Annonse fra Obos-ligaen: