Vant lokaloppgjør

Jacob Jacobsen Bolsø og Åsane 2 vant lokaloppgjøret mot Tertnes, men det var gjestene som fikk den beste starten. Tertnes ledet med to mål etter elleve minutter av oppgjøret. Foto/arkiv: Odd Løvset/Hordalandsfotball.

Tertnes gikk hardt ut og straffet Åsane 2 i starten av kampen. Allerede etter seks minutter fikk Tertnes straffespark. Sahr Bonga  sendte gjestene i føringen fra krittmerket.

Tertnes lå defensivt i en 4-5-1 formasjon. Bortelaget utnyttet feil hos Åsane 2 - og bare fem minutter etter det første målet gikk Tertnes opp i en 2-0 ledelse. Sist på ballen var Fabian Bødtker.

Jacob Bolsø fortsetter å prikke inn mål i fjerde divisjon. Reduseringen til 1-2 kom etter 16 minutter.

Vi ble effektivt stoppet gjennom stor aggressivitet i midtbaneleddet og utfordret i bakrom på kontringer. Jakob Bolsø sin redusering skapte litt mer ro i rekkene, men det var lite å si på at de blåkledde ledet til pause.

Utover i andre omgang ble vår overlegne løpskapasitet mer og mer synlig. Vi fikk etablert et bedre grunnspill og var bedre orientert i situasjonene. Nå var det vi som kom ut av tette dueller med ball og de store sjansene begynte å komme regelmessig. Det var derfor fortjent at vi snudde kampen mot slutten av kampen.

Philip Grønnern Ekeberg har spilt bra og funnet veien til mål flere ganger. Etter 72 minutter fikk hjemmelaget straffespark og Ekeberg skapte balanse i regnskapet.

Luften gikk litt ut av Tertnes og bare to minutter senere var Åsane 2 i føringen. Kristian Pallesen Knudsen sist på ballen og de oransje i ledelsen for første gang i oppgjøret. Ledelsen var aldri truet og fem minutter før slutt - var Magnus Stenevik frempå og dermed vant Åsane 2 seriekampen med 4-2 mot Tertnes.

Åsane 2 leder fortsatt sin avdeling med samme poengsum som Varegg og Nymark. Trioen har alle 18 poeng etter syv serierunder.

Keeper Arn Wiik Escobar fikk sin debut fra start i fjerdedivisjon og den unge 07-keeperen stod frem med noen meget avgjørende redninger da kampen lå og vippet på 1-2.

Nå venter Lyngbø borte på mandag, og vi gleder oss til å måle krefter med nok et voksent og godt organisert lag.

Kampen spilles førstkommende mandag klokken 19.00 i Lyngbø Idrettspark.

Lyngbø ligger på en femteplass med elleve poeng.