Valsvik er tilbake!

Kristoffer Valsvik (27) er tilbake i den oransje Åsane-drakten, halvannet år etter at han ble solgt.

Foto: Hordalandsfotball.

Avtalen som gjør midtbanespilleren til Åsane-spiller igjen ble signert onsdag. I ettermiddag kom bekreftelsen fra Norges Fotballforbund om at overgangen ble klar i tide, på Deadline Day, slik at Valsvik er spilleklar for Åsane i høstsesongen.

Comebacket kan komme allerede lørdag når Brann er motstander på Åsane Arena.

Suksesshistorie sist gang

Kristoffer Valsvik ble en suksesshistorie sist han spilte for Åsane. Han kom fra 3. divisjon før 2019-sesongen da laget spilte i PostNord-ligaen og ble raskt en sentral spiller.

Etter to sterke sesonger med 15 scoringer på 52 kamper kom gamleklubben Sogndal på banen og kjøpte ham fri fra kontrakten. Etter bare elleve kamper der ble han videresolgt til Start, der det ble 29 kamper totalt.

Etter en periode med lite spilletid på Sørlandet er man blitt enige om å avslutte kontrakten, og da var veien tilbake til Åsane kort.

I denne omgang blir Valsvik Åsane-spiller ut sesongen, men sportssjef Kåre Ingebrigtsen utelukker ikke at 27-åringen får et lengre opphold.

- Dersom det er den gode, gamle Kristoffer vi får tilbake vil han bli en sentral spiller hos oss. Vi bruker høsten til å se hvordan det går, og så utelukker vi ingenting i fremtiden, sier sportssjefen.

Valsvik blir Åsanes fjerde forsterkning i sommervinduet. Fra før er Knut Haga (Øygarden), Lars Kilen (Sotra) og Håkon Sjåtil (Lyn) kommet inn.

Samtidig har Erlend Hellevik Larsen forlatt Åsane til fordel for Hødd, mens Håkon Lorentzen er solgt til Helmond Sport i Nederland. I ettermiddag ble det også klart at låneoppholdet til Niklas Haugland (Molde) avsluttes. 

Åsane møter Brann lørdag klokken 16.00. Kampen er utsolgt.

Annonse fra Obos-ligaen: