Uavgjort i serieåpningen

Åsane spilte 2-2 i serieåpningen mot Levanger på Åsane Arena

Foto: Ann Kristin Røsbø/Hordalandsfotball

Åsane har slitt med store skadeproblemer i troppen, og det var knyttet stor spenning til om Åsane klarte å stille et slagkraftig lag mot Levanger i serieåpningen. I startoppstillingen var det flere spillere som knapt har trent de siste ukene. 

Åsane gikk offensivt ut fra start og dominerte banespillet. Etter 14 minutter scoret debutanten Einar Iversen sitt førte offisielle mål for Åsane, etter en corner fra Kristoffer Larsen.

Etter målet ble det stillingskrig hvor begge lag slet med å produsere sjanser. På en av Levanger sine få visitter i Åsane sin 16 meter fikk laget en "billig" straffe når Didrik Fredriksen felte Sanel Bojadzic. Spissen satte sikkert inn utligningen rett før pause.

Andre omgang startet like dårlig som avslutningen på første, med scoring til Levanger. Levanger kom enkelt gjennom Åsane sitt forsvar og Lillevik reddet først før Sanel Bojadzic fikk ballen og lobbet elegant over keeper, via tverrliggeren, og i mål.

Deretter ble kampen preget av lange baller fra Levanger mot aktive spisser. Åsane ble med på dansen og slo uvanlig mye lange oppspill mot våre spisser, uten å produsere store sjanser. Mot slutten tok Åsane over og presset på for utligning. Det var en fortjent utligning som endelig kom da Erling Myklebust, etter et flott innlegg fra Sander Eng Strand, bredsidet ballen utagbart i mål.

Mot slutten kunne Einar Iversen sørget for seier i åpningskampen da han fikk en stor mulighet i kamp mot Levanger sin midtstopper. 

Morten Røssland uttaler at det er godt å komme i gang, men var ikke fornøyd med hvordan laget fremsto. Han mener det var en svak kamp av Åsane, men at var viktig å få med seg ett poeng i seriestarten. 

Åsane: (3-4-3): Lillevik, Eng Strand, Bruun-Hanssen, Ueland, Wollen Steen, Iversen, Sildnes, Fredriksen, Myklebust, Larsen, Lie Skålevik.

 

Annonse fra Obos-ligaen: