U13 imponerte i Sogndal

Våre 2011-gutter var 12-14 april og spilte nasjonalt tiltak på Fosshaugane. I løpet av en hektisk helg spilte de hele 5 kamper og viste fin utvikling i løpet av oppholdet.

Lørdagen startet med en jevn og fin kamp mot Aalesund der våre gutter til slutt vant 3-2. Begge lag produserte flotte angrep langs bakken og kampen var severdig for våre mange tilreisende supportere. Det skulle likevel vise seg at dette bare var en forsmak på det som skulle komme i kampen etterpå. Med et voldsomt engasjement og modige valg, ble Brann slått 2-1 i en kamp de unge spillerne våre aldri vil glemme. Vi presset Brann høyt og ga de store favorittene utfordringer som de ikke fikk resten av helgen. Med ball i laget var vi flinke til å finne ledige oransje spillere og vi spilte oss ut av Branns knallharde høye press gjentatte ganger. Publikum levde med i hver situasjon og det var på slutten lite som minnet om en barnekamp. En imponerende forestilling av vår nykomponerte tropp. Lørdagens tredje kamp mot Molde ble en litt tammere affære der vi ikke var like presise med ball. Vi snudde imidlertid en jevn kamp i sluttminuttene og vant 3-2 etter to mål de siste fem minuttene. 

Søndagen startet med et fortjent 2-0-tap mot vertene Sogndal. De unge saft og syltetøys-entusiastene var hakket kvassere foran mål uten at våre gutter mistet motet av den grunn. Helgen ble avrundet med en fin kamp mot Haugesund der resultatet ble 4-0, som nok var i overkant mye. 

Vi tok med oss veldig gode referanser fra helgen og det var fem jevne og intense kamper. Disse tiltakene gir god læring mot gode klubber med fine utviklingsmiljøer. Vi er mest fornøyd med måten guttene i løpet av helgen utviklet forståelsen av spillets ulike faser. Spesielt hvordan vi kan presse høyt mot ulike strukturer og hvordan vi skal eliminere motstandernes høye press. Dette behersket vi på imponerende vis, spillernes unge alder tatt i betraktning. Vår lagsintensjon var å erobre ballen så høyt som mulig i banen og kontrollert spille oss gjennom motstandernes bakerste ledd. 

Vi takker Sogndal Fotball for et imponerende arrangement og gleder oss til å følge disse guttene videre.

Annonse fra Obos-ligaen: