Tok viktige poeng på middels dag

Åsane storspilte ikke, men kjempet i land en viktig 2-1-seier over Strømmen.

Video fra Discovery.

I det som sannsynligvis var den siste OBOS-kampen på Myrdal stadion slet Åsane seg til 2-1 over lavere plasserte Strømmen, et lag de tapte for i vårsesongen. Kaptein Martin Ueland scoret 1-0 på straffe etter at lånespilleren fra Viking, Sondre Auklend, ble felt etter 16 minutters spill.

Resten av omgangen var ikke like presis som straffen til Ueland. Åsane mistet ballen mye, og Strømmen var mer med i kampen enn man hadde håpet. Oslo-laget var imidlertid ikke særlig effektive foran mål.

Åsanes 2-0-mål var av det litt tilfeldige slaget. Joakim Hammersland kom i god fart mot Strømmen-målet, valgte å skyte fra rundt 18 meter, et skudd som så ut til å være lett keepermat. Men målvakt Simen Lillevik hadde åpenbart ikke kontroll og lot ballen slippe forbi og i mål.

Enkelt og tilfeldig scoring, men viktig for Åsane i en omgang der Strømmen virkelig kjørte på.

Håper på Åsane Arena

Så kom 2-1 og skapte litt spenning. Bjarte Haugsdal kom borti et Strømmen-innlegg og ballen føk over fingertuppene til Eirik Østgaard i Åsane-målet etter 73 minutters spill. Derfra og ut ble det nerver på tribunen, men Åsane rodde de tre poengene i land.

Dermed er det oransje oppe i 23 poeng etter en fin rekke med to seire og en uavgjort på de tre siste seriekampene. Laget er bare tre poeng bak Sogndal på plassen foran.

Nå er det to ukers spillepause i OBOS-ligaen. Deretter er målet å åpne Åsane Arena mot HamKam lørdag 11. september.

Fakta

Åsane - Strømmen 2-1 (1-0)

OBOS-ligaen, Myrdal stadion. 375 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven (Kaupanger). Gult kort: Joakim Hammersland (Åsane), Simen Olafsen, Marius Hagen (Strømmen).

1-0: Martin Ueland (str. 16.)
2-0: Joakim Hammersland (66.)
2-1: Bjarte Haugsdal (selvmål, 73.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Emil Kalsaas (Jonas Vågen fra 82.), Bjarte Haugsdal, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland - Didrik Fredriksen, Stian Nygard - Jonas Fredriksen (Ole Kallevåg fra 82.), Håkon Lorentzen (Geir André Herrem fra 86.), Sondre Auklend (Erlend Hellevik Larsen fra 70.) - Joakim Hammersland.