Tok farvel med bunnstriden

Med seieren over Stjørdals-Blink lørdag har Åsane fått en god luke til nedrykksstriden.

Se video med hele dramaet og Åsane sine fire scoringer over.

Video fra Discovery.

Med 28 poeng etter 22 serierunder kan laget sannsynligvis se oppover på tabellen, der det nå bare er fire poeng til Sogndal som ligger på 6. plassen som gir opprykkskvalifisering.

Det var en merkelig kamp i Stjørdal lørdag. Hjemmelaget tok ledelsen etter bare seks minutter, omtrent slik Åsanes motstandere har fått for vane å gjøre. Men så skjedde det noe som endret hele kampbildet:

Blinks keeper felte Lars Kilen i fri bane mot mål og ble utvist. Dermed måtte hjemmelaget sette den noe utrente keepertreneren sin i mål og ta ut en utespiller med 74 minutter igjen av kampen.

Det var en mulighet Åsane var nødt til å utnytte!

Nytt sjokk like etter pause

Det så lovende ut da 1-1 trillet i nettet på et selvmål rett før pause. Åsane gjorde tre taktiske bytter i garderoben halvveis, og var åpenbart klare for å styre kampen og sikre scoringen som alle ventet på.

I stedet sjokkerte Stjørdals-Blink igjen. De gikk rett i strupen på Åsane da 2. omgang startet og sendte 2-1 i nettet bak Idar Lysgård. Det var både pinlig og urovekkende.

Men heldigvis beholdt Åsane roen og malte Blink sakte, men sikkert i senk. 2-2 kom kvarteret før slutt da Kristoffer Larsen fant Erling Myklebust foran mål, der han scoret sitt fjerde mål på to kamper.

16 Åsane Åsane 0 0 0 0 0 0 0 0

3-2 kom fem minutter senere. Denne gang var det Knut Haga som slo den forløsende pasningen, og Bjarte Haugsdal, nå flyttet frem som spiss, som skled frem og scoret sitt første mål for sesongen.

Blink yppet seg mot slutten og skapte nerver hos Åsane-spillerne og publikum hjemme foran TV-en. Samtidig gjorde hjemmelaget seg sårbare for kontringer. I stedet for 3-3 utnyttet Åsane at Blink hadde sendt nesten alle mann i angrep på overtid. Knut Haga fikk sin andre målgivende for dagen, og Stian Nygard fikk gleden av å sette 4-2 i nettet rett før dommeren blåste av kampen.

Med tre poeng i Trøndelag er Åsane oppe på 10. plass i OBOS-ligaen med 28 poeng. Det er 13 poeng ned til Skeid på den utsatte 14. plassen før resten av runden spilles. Åsane knappet samtidig inn forspranget til Kongsvinger og Sogndal foran seg på tabellen da begge lagene tapte sine kamper på lørdag.

Nå venter Brann på Åsane Arena neste lørdag!

FAKTA

Stjørdals-Blink - Åsane 2-4 (1-1)

MUS Stadion Sandskogan, OBOS-ligaen. Tilskuere: 580. Dommer: Eivind Bodding. Gult kort: Kjetil Tøsse (Stjørdals-Blink, Bjarte Haugsdal (Åsane). Rødt kort: David Paulmin (Stjørdals-Blink).

1-0: Vegard Fiske (6.)
1-1: Martin Lundal, selvmål (44.)
2-1: Fredrik Vinje (47.)
2-2: Erling Myklebust (75.)
2-3: Bjarte Haugsdal (80.)
2-4: Stian Nygard (90.)

Åsane (4-2-3-1): Idar Lysgård - Emil Kalsaas (Håkon Sjåtil fra 45.), Bjarte Haugsdal, Eirik Wollen Steen (Sindre Austevoll fra 46.), Knut Haga - Didrik Fredriksen (Morten Gamst Pedersen fra 46.), Kristoffer Nesse Stephensen - Stian Nygard, Lars Kilen (Martin Ueland fra 46.), Kristoffer Larsen (Oliver Juul Jensen fra 81.) - Erling Myklebust.