Tok ett poeng - kunne fått to straffer!

Åsane sikret ett poeng med en god 2. omgang mot Start, men gleden druknet i to mulige dommertabber.

Video fra Discovery.

Da Åsane kjørte på for å ta seieren i sluttminuttene var det to episoder som vil bli diskutert i etterkant: Først noe som åpenbart så ut som en hands på en Start-spiller, men som dommeren overså til store protester. Deretter en felling av Erlend Hellevik Larsen som dommer Eivind Bodding heller ikke fant noen grunn til å blåse for.

Kommentator på TV-sendingen stilte spørsmål ved begge avgjørelsene.

Så endte det 1-1. Den viktige utligningen kom 16 minutter før slutt ved Håkon Lorentzen som nå er lagets toppscorer med åtte mål.

Didrik Fredriksen slo det presise innlegget, og Lorentzen steg til værs og headet ballen inn i det venstre hjørnet. Meget pen scoring!

Lå under til pause

Det var Åsane som kom best i gang på Sør Arena. Ryan Doghman var nær ved å kopiere prestasjonen fra Sogndal-kampen onsdag etter bare seks minutter spill. Vingen kom mot keeper med en Start-spiller i ryggen, men avslutningen fra venstresiden gikk på utsiden av motsatt stolpe.

Åsane skapte ikke flere store sjanser før pause. Start skapte én, og den endte rett i nettet. Scoringen kom fra corner, der Henrik Robstad kom susende i feltet og headet ballen i nettet.

Etter pause var Start best, en stund. Men de klarte aldri å øke ledelsen, og utover i omgangen klarte Åsane å sette inn mer press, ikke minst skape farlige kontringer.

Innhoppene til Erlend Hellevik Larsen og Sondre Auklend var viktige da Åsane jaktet seieren, og helt på slutten kunne Geir André Herrem også blitt machvinner på en kontring der han var nær ved å komme alene med keeper.

Med dette poenget har Åsane uansett snudd motgangen de opplevde med tre strake tap tidligere i høst. Nå har laget tre kamper uten tap for Ullensaker/Kisa kommer til Åsane Arena 16. oktober.

FAKTA

Start - Åsane 1-1 (1-0)

OBOS-ligaen. Sparebanken Sør Arena. Dommer: Eivind Bodding. Gult kort: Jon-Helge Tveita, Henrik Robstad (Start), Joakim Hammersland, Sondre Auklend, Geir André Herrem (Åsane).

1-0: Henrik Robstad (35.)
1-1: Håkon Lorentzen (74.)

Åsane (4–2–3–1): Mark Jensen - Jonas Fredriksen (Erlend Hellevik Larsen fra 69.), Bjarte Haugsdal, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland - Tomas Kristoffersen (Senai Hagos fra 68.), Didrik Fredriksen - Stian Nygard, Håkon Lorentzen, Ryan Doghman (Sondre Auklend fra 58.) - Joakim Hammersland (Geir André Herrem fra 85. min).