Tilbake i organisert trening igjen

Åsane Fotball har startet opp igjen med organiserte treninger etter permitteringsperioden.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.no.

A-lagstroppen, A-lagstrenerteamet, trenerne for satsingslagene og deler av administrasjonen i Åsane har vært permittert siden slutten av mars grunnet de sportslige og økonomiske begrensningene skapt av koronasituasjonen. I denne perioden har all form for trening vært på eget initiativ.

Fredag 1. mai opphørte permitteringene og ble erstattet med en kollektiv lønnsreduksjon på 20 prosent for alle lønnsmottakere i klubben.

Daglig leder Gorm Natlandsmyr forklarer det slik:

- De siste seks ukene har fokuset vært å ta ned kostnadene for å få kontroll i en krevende situasjon der både inntektene våre og fotballsesongen har stått stille.

- Nå opplevde vi at behovet for å ivareta det sportslige på en bedre måte ble prekært, og løsningen blir en kombinasjon der vi fortsatt kutter kostnader, men samtidig klarer å gå i gang treninger med strengt smittevern, sier han.

Håper på kontakttrening snart

Trener Morten Røssland synes løsningen er god:

- Dersom vi skal starte sesongen utpå sommeren er vi nødt til å trene samlet igjen. Løsningen med å ta alle tilbake i jobb, med lønnsreduksjon, gir oss en muligheter til å begynne oppkjøringen igjen, sier han.

Breddelagene som har ulønnede trenere har hatt mulighet til å trene i grupper på fem en periode allerede. Det er tilsvarende opplegg når A-laget og satsingslagene i utviklingsavdelingen starter opp igjen.

Så håper alle det kommer gode nyheter fra myndighetene 7. mai, aller helst en dato for når man trene med full fysisk kontakt igjen.

Avvikler noe ferie

Ordningen med lønnsreduksjon gjelder i første omgang ut mai.

Daglig leder benytter anledningen til å takke alle involverte for tålmodighet og forståelse i en vanskelig situasjon.

- Åsane kommer ikke til å gå konkurs, men vi lider økonomisk og har vært tvunget til å ta grep. Alle berørte har håndtert dette på en veldig fin måte, og det er vi enormt takknemlige for, roser Gorm Natlandsmyr.

For å unngå at lovpålagt ferie hoper seg opp når hele sesongen med 30 OBOS-kamper skal avvikles på få måneder, er spillere og trenere enige om å ta ut en ferieuke i mai.

Morten Røssland gleder seg over å være tilbake på treningsfeltet, men påpeker at det er krevende smittevern som må tas på alvor.

- Vi er nøyde med hvordan vi løser dette. Det er ikke enkelt, men målet er å kombinere treninger av god kvalitet uten å øke smittefaren, forsikrer han.

Annonse fra Obos-ligaen: