Tar to nye år som utviklingsansvarlig

Hiep Tran har forlenget avtalen sin og ser frem til å lede Åsanes utviklingsavdeling i to nye år.

Foto: Åsane Fotball.

Mye har skjedd i Åsane siden Hiep Tran ble ansatt sommeren 2020. Hele utviklingsarbeidet er satt i system med gode utviklingsstrukturer som blant annet inneholder en splitter ny fagplan og nye standarder for treningsplanlegging, gjennomføring av trening og oppfølging av spillere. Hvis dette får virke en stund, ligger alt til rette for at vi kan utvikle en ny generasjon lokale spillere til A-laget.

I dag er det ansatt både heltids- og deltidsansatte trenere på de ulike alderstrinnene, sportssjef er på plass og Åsane Arena er ferdig. Hiep Tran forteller om en bratt læringskurve og stor faglig utvikling.

- Vi er en helt annen klubb nå enn sommeren 2020. Planverket kom etter hvert på plass, og nå ser vi dette igjen på treningsfeltet og i kamp. Det begynner å bli en oransje tråd i arbeidet vårt, fra de yngste ungdomslagene og helt opp til A-laget, og i årene som kommer vil lokale spillere kunne blomstre som følge av dette, mener han.

Åsane jobber med Akademiklassifiseringen til Norsk Toppfotball som rettesnor. Målet er å etablere seg som et to-stjerners akademi de to neste årene. Deretter kan det være at listen legges enda høyere. Dette vil Tran være med på.

- Jeg leder en lærevillig gjeng med trenere som ønsker å utvikle både seg selv og trenerkollegene sine, samtidig som vi utvikler spillere sammen. Jeg er glad for at Åsane ønsker at jeg skal lede arbeidet videre, forteller han.

Tettere samarbeid med naboklubbene

Samarbeid med naboklubbene i bydelen har stått sentralt i arbeidet de siste årene. Hiep opplever at Åsane har funnet en modell som gjør at alle parter kan utvikle seg sammen.

- Vi har innledet et godt samarbeid med Tertnes, Kvernbit og Bergen Nord, og sammen skal vi sørge for at flere lokale spillere får mulighet til å oppnå drømmen om spill i toppfotballen.

- Forhåpentligvis får vi flere lokale klubber med på laget i tiden som kommer. Det handler om å dele kompetanse og sørge for at enda flere av de ivrigste og mest ambisiøse spillerne i bydelen får en individuelt tilpasset treningsprosess. Da er samarbeid en forutsetning legger han til.

Sportsjef Kåre Ingebrigtsen er glad for å få Hiep Tran med på laget videre:

- Kontinuitet er viktig. Vi er så vidt kommer i gang, men allerede i neste års A-stall kommer vi til å se lokale spillere som er et resultatet av det gode arbeidet som har vært gjort under Hieps ledelse de siste årene, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: