Tapte tett lokaloppgjør

Åsane presset for utligning i et tett lokaloppgjør mot Brann, men røk på et 2-0-nederlag til slutt.

Se høydepunktene fra lokaloppgjøret i videovinduet over.

Video fra Discovery.

Kampen levde helt frem til tidligere Åsane-spiller Ole Didrik Blomberg satte 2-0 i nettet for Brann i sluttminuttene. Før det hadde hjemmelaget skapt flere gode muligheter og rystet ligafavoritten fra søndre bydel.

Brann tok ledelsen fire minutter før pause ved Aune Heggebø. Brann var best, men Åsane hadde sine muligheter, og da 2. omgang startet var slaget slett ikke tapt.

Åsane ble tryggere med ballen, fikk satt fart fremover og fikk Brann til å svette litt.

Publikum ga god støtte fra tribunen, og 500 Åsane-fans bak målet på Familietribunen var vitne til at Åsane skapte to-tre farlige muligheter utover i 2. omgang.

GOD KOK: Åsane-fansen bidro til fest på tribunene i lørdagens kamp.

Så gikk det slik det noen ganger går: Åsane satset mye for å få det nødvendige 1-1-målet, og da ble det mer åpent bakover. Ole Didrik Blomberg var god og frekk da han punkterte kampen med sitt 2-0-mål.

Han feiret rolig, av respekt for gamleklubben.

Dommeren la til fire minutter, men med to mål å ta igjen var luften gått ut av hjemmelaget. Dermed sikret Brann tre nye poeng og trenger kun én seier før de er tilbake i Eliteserien.

Nå venter Ranheim borte for Åsane, før Kongsvinger kommer til Bergen lørdag 17. september.

FAKTA

Åsane - Brann 0-2 (0-1)

OBOS-ligaen, Åsane Arena. Tilskuere: 3507. Dommer. Jan Morten Tennøy, Nore Neset. Gult kort: Stian Nygard (Åsane), Fredrik Pallesen Knudsen (Brann).

0-1: Aune Heggebø (40.)
0-2: Ole Didrik Blomberg (89).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, David Møller Wolfe - Mathias Rasmussen (Kasper Skaanes fra 63.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre - Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 63.), Niklas Castro, Aune Heggebø (Bård Finne fra 70.).

Åsane (4-2-3-1): Idar Nordby Lysgård - Emil Kalsaas, Sindre Austevoll, Bjarte Haugsdal, Ryan Doghman (Knut Haga fra 46.) - Kristoffer Valsvik, Kristoffer Nesse Stephensen (Morten Gamst Pedersen fra 85.) - Stian Nygard, Mats Thornes (Lars Kilen fra 60.), Kristoffer Larsen (Oliver Juul Jensen fra 85.) - Erling Myklebust (Didrik Fredriksen fra 75.).