Tapte 3-2 etter dramatiske sluttminutter

Seiersrekken ble brutt, men håpet om en topp 6-plassering lever heldigvis fortsatt.

Etter 3-2-nederlag for Grorud lørdag ble Åsane forbigått av KFUM Oslo på tabellen. Oslo-laget slo Sogndal og skapte på den måten spenning i toppen igjen.

Når to serierunder gjenstår er det fortsatt mulig å komme på opprykkskvalifisering, men da må Åsane prestere i oppgjørene mot Stjørdals-Blink og Raufoss. Sogndal, på sin side, har tre kamper igjen, og flere lag jager bakfra også.

Begynte kampen bra

Åsane lignet på seg selv fra start av mot Grorud. Med et ballinnehav på langt over 60 prosent dominerte våre gutter oppgjøret.

16 Start Start 3 0 1 2 3 7 -4 1

Det ble ikke skapt de virkelig farlige sjansene. Ikke før OBOS-ligaens toppscorer Oscar Aga fant rom på en corner og sendte 1-0 i nettet for Grorud, mot spillets gang. Da var det spilt 25 minutter og Åsanes dominans i kampen var avtagende.

Det kunne fort blitt verre, for bare to minutter etter ledermålet kom Groruds Nikolai Hristov alene mot Åsane-keeper Mark Jensen. Den duellen vant heldigvis Mark med en pen fotparade.

1-1-målet kom på et gunstig tidspunkt, fire minutter før pause. Tomas Kristoffersen fant Joakim Hammersland, som skjøt fra skrått hold 16-17 meter fra mål. Keeper så ut til å få hanskene på ballen, men den smatt forbi og i nettet.

Mistet grepet etter pause

Åsane sov dessverre på nok en dødball da Grorud på ny tok ledelsen i kampen rett etter pause, og da Aga satte inn 3-1 fem minutter før slutt var det naturlig å konkludere med at kampen var over.

Det var den ikke.

Emil Kalsaas ble felt to minutter senere, fikk straffe, og den scoret kaptein Martin Ueland sikkert på. Da jakter Åsane det ene poenget.

Åsane sendte masse folk fremover og avsluttet kampen med Håkon Lorentzen, Bjarte Haugsdal, Geir Andre Herrem og Sindre Austevoll på topp. Det ga dessverre ikke uttelling.

Dermed kunne Grorud juble for en trepoenger som fort kan bety at de spiller i OBOS-ligaen i 2022 også.

FAKTA

Grorud - Åsane 3-2 (1-1)

OBOS-ligaen. Grorud Match. Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen (Kråkerøy IL). Gult kort: Christos Zafeiris, Hassan Yusuf, Nikolai Hristov, Geirald Meier, Bjørn Martin Kristensen (Grorud), Tomas Kristoffersen (Åsane).

1-0: Oscar Aga (25.)
1-1: Joakim Hammersland (41.)
2-1: Henrik Bredeli (47.)
3-1: Oscar Aga (85.)
3-2: Martin Ueland (str. 88.)

Åsane (4-2-3-1): Mark Jensen - Jonas Fredriksen (Emil Kalsaas fra 60.), Sindre Austevoll, Martin Ueland, Ryan Doghman - Tomas Kristoffersen, Didrik Fredriksen - Stian Nygard, Håkon Lorentzen, Sondre Auklend (Geir Andre Herrem fra 82.) - Joakim Hammersland (Bjarte Haugsdal fra 69.).