Tap i regnværet mot Nest-Sotra

Åsane tapte 1-2 for Nest-Sotra i regnværet i dagens treningskamp.

Søndag ettermiddag, tok Åsane imot Nest-Sotra til kamp i skikkelig ruskevær ute på Myrdal Stadion. Dette var sesongoppkjøringens andre møte med Nest-Sotra som tidligere i vinter ble beseiret 1-0 inne i Vestlandshallen.

Dagens kamp begynte rolig, hvor begge lag byttet en del på å ha ballen uten å komme til noen sjanser i åpningsminuttene. Først i det trettende spilleminutt klarte Nest-Sotra å finne veien gjennom, på Åsanes venstre side. Jo Sondre Ås dro med seg ballen innover og prøvde å finne Alexander Dang på første stolpe med et innlegg langs bakken. Etter å ha stokket beina, fikk Dang slått ballen hardt videre inn i feltet og fant hodet til Lee Sørensen som satte ballen i mål fra to meters hold.

Nest-Sotra var effektive med sjansene sine og satte like etter inn 0-2 med Alexander Dang. Målet kom etter en flat corner fra Jonas Hestetun på første stolpe som Dang styrte opp i det lengste hjørnet.

Åsane hadde mye ballen utover i den første omgangen, uten å helt klare og bryte gjennom den siste tredjedelen på Nest-Sotras banehalvdel. Først etter tretti minutter, kom Kristoffer Valsvik til en stor sjanse for de oransje da han fra skrått hold inne i 16-meteren fyrte av et skudd som gikk like utenfor den lengste stolpen. Også Stian Nygaard kom til en mulighet helt på tampen av omgangen, men fikk aldri kontroll over ballen da han var alene igjennom og skulle avslutte. Nests keeper rakk dermed å rykke ut og fikk stoppet ham.

I andre omgang ble Nest-Sotra tvunget til å bytte keeper da Steffen Haraldsen etter en kollisjon med Joakim Hammersland, ikke klarte å fortsette. Uten reservekeeper på Nest-benken, byttet Åsane-keeper Thomas Hille side og gikk inn i mål for bortelaget de siste drøye 35 minuttene.

Åsane tok i denne omgangen mye mer over kontrollen og hadde flere gode muligheter utover i kampen. Men først etter 79 minutter spilt, fikk Simen Lassen hull på byllen. Etter en klarering fra en corner, fikk han stå fri på 18-meter og bredsidet ballen i mål i det lengste hjørnet. På overtid var Martin Ueland centimetere i fra å utligne kampen til 2-2, men headingen hans på innlegget fra Marius Bildøy strøk seg dessverre på feil side av stolpen.

Dermed endte det med borteseier i Nest-Sotras siste kamp før seriestart, mens Åsane enda har noen uker igjen før sesongen starter for alvor.

Åsanes lag: Eirik Østgaard – Viljar Birkeland, Eirik Wollen Steen (Elias Brox, 83 min), Martin Ueland, Jonas Vågen – Simen Lassen, Kristoffer Valsvik, Stian Nygaard, Joakim Hammersland (Didrik Bjørnstad Fredriksen, 77 min), Ole Didrik Blomberg (Marius Bildøy, 72 min) – Henrik Udahl (Magnus Bruun-Hanssen, 46 min)